Leclerc Baby schenkt kinderwagens aan vluchtelingenkampen in Griekenland

25 MEI 2023 11:42 | Leclerc Baby

Via het netwerk van ‘Because we Carry’ heeft Leclerc Baby producten kunnen doneren aan families, die het hard nodig hebben.

In december 2022 heeft Leclerc Baby in samenwerking met Return to Sender een campagne gelanceerd. Het doel van de campagne 'Koop een kinderwagen-Geef een kinderwagen' was het beschikbaar stellen van babyproducten voor gezinnen die dat zelf niet kunnen betalen.

Bob Reiche, CEO van Leclerc Baby, vertelt: "We zijn trots om te delen dat we meer dan 1000 producten hebben kunnen schenken aan vluchtelingengezinnen in Griekenland".

Door de samenwerking met Return to Sender kwam Leclerc Baby in contact met de stichting Because we carry, die ruimhartig hielp met de logistieke operatie in Griekenland, door ervoor te zorgen dat o.a. de kinderwagens, wiegjes, muskietennetten en voetenzakken werden uitgedeeld aan de gezinnen die het nodig hebben in vluchtelingenkampen in Athene en Lesbos.

Marketing manager Kim van Zonneveld geeft aan: “Zonder de kennis en logistieke steun van Because We Carry on-site zou dit project niet mogelijk zijn, we willen het team dan ook enorm bedanken. Net als Return to Sender, zonder wiens connecties we deze mensen niet hadden kunnen helpen.”

Het ouderschap gemakkelijker maken is de doelstelling van Leclerc Baby, en zij zullen innovatieve producten blijven ontwikkelen en deze verspreiden onder zoveel mogelijk ouders, waar ook ter wereld.

Achtergrond Leclerc Baby  

Als internationaal merk streeft Leclerc Baby naar het creëren en verbeteren van slimme oplossingen voor ouders. Oplossingen voor ouders waarbij gebruiksgemak en veiligheid centraal staan. Ze willen daarbij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan en vinden dat sommige van deze producten ook beschikbaar moeten zijn voor mensen die ze hard nodig hebben, maar ze zich zonder hulp niet kunnen veroorloven. Leclerc Baby heeft via deze campagne een collectie beschikbaar gesteld voor deze mensen.

 

Oorsprong Return to Sender  

Katja Schuurman richtte in 2006 het duurzame merk Return to Sender op. Tijdens haar vele reizen naar de armste regio's van de wereld ontmoette ze veel ambitieuze mensen, veelal vrouwen. Het ontbreekt hen eerder aan kansen en mogelijkheden, dan aan wilskracht of talent. Naast armoede zag Katja ook prachtige projecten, en het was tijdens een opname in India voor een van haar televisieprogramma's dat het idee voor Return to Sender werd geboren: eerlijke handel als motor voor duurzame ontwikkeling. Return to Sender zet zich in voor banen voor vrouwen in de armste regio's van de wereld. 

Oorsprong Because we Carry 

Steffi de Pous startte tijdens de vluchtelingencrisis van 2015 NGO Because We Carry. Zij helpen moeders en kinderen op de vlucht met noodhulp en duurzame hulp. Meer informatie over het steunen van Because we Carry staat op de website https://becausewecarry.org/.

Meer binnen de rubriek Diversiteit, lifestyle en mode