Lucky Fonz III opent veertiende editie festival Terug naar het begin

01 JUN 2023 08:34 | Kollektiv Media & PR

Op vrijdagavond 2 juni gaat de veertiende editie van het festival Terug naar het begin van start. In de Nicolaïkerk te Appingedam wordt er afgetrapt met een speciale openingsshow, verzorgd door niemand minder dan de singer-songwriter Lucky Fonz III. Lucky opent het festival met zijn voorstelling: Lucky’s begin. Deze voorstelling vertelt meer over de geschiedenisrijke omgeving en bijzondere locaties van het festival.

Met zijn bijzondere mix van poëtische teksten, meeslepende melodieën en aanstekelijke energie weet Lucky Fonz III al jarenlang zijn publiek te betoveren. Als een van de meest geliefde artiesten van Nederland zal hij het festival feestelijk openen in de Nicolaïkerk te Appingedam. Speciaal voor deze gelegenheid is Lucky de samenwerking aangegaan met organist Eeuwe Zijlstra, die het Hinz-orgel zal bespelen.

Met eigenzinnige teksten, humor én ontroering richt Lucky, op zijn geheel eigen manier, de aandacht op allerlei aspecten die dit festival zo bijzonder maken. Zoals bijvoorbeeld de geschiedenisrijke omgeving, de bijzondere locaties, maar ook wat het voor een artiest persoonlijk betekent om te mogen spelen in zo'n imposant bouwwerk als de Nicolaïkerk in Appingedam."We zijn ontzettend trots dat Lucky Fonz III onze openingsshow verzorgt", aldus Minke van der Velde, projectleider van het festival. "Met zijn muzikale talent en zijn gave om van iedere show een onvergetelijke ervaring te maken, kijk ik hier erg naar uit.”

Lucky Fonz | Terug naar het begin 26.06.2021

Het festival Terug naar het begin biedt een bijzondere ervaring in het Groninger landschap, waarbij bezoekers op de fiets stappen en de kans krijgen om de schoonheid van de gemeente Eemsdelta te ontdekken, terwijl ze genieten van een mix aan optredens op unieke locaties. Van het romantische kerkje in Eenum stammend uit de twaalfde eeuw, tot de Mariakerk in Krewerd die nog steeds een mystieke sfeer ademt. Het zijn de locaties die van elke voorstelling bijzondere belevenissen maken. Zo zijn er onderweg zo’n 25 verschillende optredens in uiteenlopende kunstdisciplines te zien, waaronder muziek van de harpiste Lavinia Meijer, dans van choreograaf X_Yusuf_Boss, de liedjes van folkpop-artiest Néomí én nog veel meer. 

Het festival vindt plaats van 2 juni tot 4 juni. Voor meer informatie, het volledige programma en tickets kun je terecht op www.terugnaarhetbegin.nl

Neem voor meer informatie en beeldmateriaal contact op met Minke van der Velde: E-mail: minke@terugnaarhetbegin.nl Telefoon: 0615495716

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur