WereldStotterdag 22 oktober 2022: "Laat je zien, laat je horen"

10 OKT 2022 11:43 | StotterFonds

In een wereld waarin alles snel gaat, is het voor iedereen belangrijk de tijd te krijgen om te zeggen wat je wilt zeggen. Zo ook voor mensen met stotteren. WereldStotterDag staat dit jaar in het teken van het normaliseren van niet-vloeiend spreken. Een bekende reactie van mensen met stotteren is om de stotters te verbergen of te vermijden. Dit zorgt vaak juist voor meer last van het stotteren en minder vrijheid in het spreken. Het is belangrijk om juist het gevoel te krijgen dat je vrijuit kunt spreken. Het enige wat daarvoor nodig is, is dat de luisteraar geduld heeft. Dus, heb jij een momentje?

Er zal een poster met illustratie van Willemijn Bolks van @juststutter (zelf een persoon met stotteren) rond WereldStotterDag verspreid worden.

De Nederlandse Stotter- en Broddelvereniging Demosthenes organiseert op 22 oktober een StotterFestival in Utrecht. Mensen met stotteren en hun omgeving zijn van harte uitgenodigd dit GRATIS festival te bezoeken. Het thema van het festival is 'Laat je zien, laat je horen'! De dag is er op gericht om vanuit eigen ervaringen andere mensen met stotteren (of ouders daarvan) te raken en te inspireren. Om nieuwe mensen te ontmoeten, ervaringen te delen en deel te nemen aan interessante presentaties en workshops. Het wordt een mooi, gezellig en waardevol festival. Alle presentaties, workshops en optredens worden gegeven door mensen die zelf ervaring hebben met stotteren. Voor meer informatie: ga naar www.stotterfestival.nl (of kijk op www.demosthenes.nl/activiteit/stotterfestival)

www.stotteren.nl  is een website met up to date informatie, voorlichtingsmateriaal en ervaringsverhalen voor alle leeftijden.

www.demosthenes.nl is de website van de Nederlandse Stotter- en Broddelvereniging Demosthenes met informatie over stotteren en broddelen en activiteiten voor en door mensen die stotteren.

Anja van der Vlist-Pluut, tel: 06-42162475, voorzitter@stotteren.nl Annelies Mobach, tel: 06-40618646, communicatie@stotteren.nl Sybren Bouwsma (Demosthenes), tel. 06-47643149, voorzitter@demosthenes.nl Stichting StotterFonds, tel: 030-233 33 36, info@stotteren.nl

Meer binnen de rubriek Gezondheid/gezondheidszorg