Dit jaar richt de campagne van WereldStotterDag zich op het geven van voorlichting aan ouders van kinderen met stotteren. Over wat zij zelf kunnen doen als hun kind last heeft van stotteren.
Van alle jonge kinderen maakt 5 tot 17% procent een periode van onvloeiend spreken door. Vaak gaat dat vanzelf over. Bij 0,7 tot 1% ontwikkelt zich dit door tot stotteren. De grote vraag van ouders is vaak: ‘Hoe komt het dat mijn kind stottert en wat kunnen we eraan doen?’ Daarom is het belangrijk dat ouders weten dat zij niet de oorzaak zijn van het stotteren van hun kind, maar dat stotteren andere oorzaken heeft. Zij kunnen wel meehelpen om het spreken voor hun kind makkelijker te maken. Daarom richt de campagne van WereldStotterDag zich dit jaar op het informeren van ouders over wat zij zelf kunnen doen.
Belangrijke tips die de campagne aan ouders mee wil geven zijn:
Patiëntenvereniging Demosthenes organiseert op 22-10 een onlineactiviteit voor ouders, nadere informatie volgt op de website.
Daarnaast is er een patiëntenversie van de Herziene Richtlijn Stotteren, kinderen, adolescenten en volwassenen 2020 gepubliceerd. Deze versie en verdere informatie over de opkomende activiteit zijn terug te vinden op www.demosthenes.nl.
Dit is een origineel bericht van StotterFonds
Ga naar alle berichten van deze organisatie.
22 JAN 2025
22 JAN 2025