StotterFestival 2024 - 'Over stotteren hoef je écht niet meer te zwijgen'

10 OKT 2024 10:45 | Stichting Stotterfonds

Persbericht: StotterFestival 2024 – Over stotteren hoef je écht niet meer te zwijgen

Op zaterdag 19 oktober 2024 vindt het StotterFestival plaats in Nijkerk. Het festival wordt voor de derde keer georganiseerd en biedt een unieke kans om het taboe rond stotteren te doorbreken en een stem te geven aan de 175.000 Nederlanders die hiermee dagelijks te maken hebben. Het thema dit jaar is: ‘Over stotteren hoef je écht niet meer te zwijgen’. Dit evenement nodigt ook journalisten uit om dit urgente onderwerp onder de aandacht te brengen en de ervaringen van mensen die stotteren te belichten.

Waarom dit festival?

Stotteren is nog steeds omgeven door misverstanden en stigma. Veel mensen voelen zich gedwongen om hun stotteren te verbergen, wat kan leiden tot sociaal isolement. Het StotterFestival is dé plek waar mensen die stotteren zich kunnen laten horen, en waar publiek en media kunnen leren over de impact van stotteren op het dagelijks leven.

Inhoud en highlights

Het festival biedt een gevarieerd programma met workshops, lezingen en persoonlijke verhalen, die inzicht geven in de wetenschap achter stotteren en de sociale en emotionele uitdagingen die ermee gepaard gaan. Enkele highlights:

·        Marie-Christine Franken & Lottie Stipdonk: Wetenschappelijke inzichten over de oorzaken en ontwikkeling van stotteren.

·        Erik Lamens: Analyse van de representatie van stotteren in films en een persoonlijke filmvertoning over pesten en stotteren.

·        Steven de Jong: Boekpresentatie over discriminatie van mensen die stotteren op de werkvloer.

·        Anthony Heidweiller: Reflectie op zijn carrière als zanger en hoe hij zijn stotteren nu omarmt.

Praktische informatie:

Datum: Zaterdag 19 oktober 2024

Locatie: Congrescentrum De Schakel, Oranjelaan 10, Nijkerk

Tijd: 10:00 - 16:30

Journalisten opgelet:

Dit festival biedt tal van persoonlijke verhalen en inzichten die van grote waarde zijn voor de media. Of het nu gaat om sociale acceptatie, neurodiversiteit of de rol van mensen die stotteren in de maatschappij – dit is een verhaal dat verteld moet worden en waarover niet meer gezwegen hoeft te worden. Het StotterFestival 2024 wordt georganiseerd door de Nederlandse stotter- en broddelvereniging Demosthenes in samenwerking met het StotterFonds.

Voor meer informatie of interviews, kijk op www.stotterfestival.nl en neem contact op met

·        Sophie Lausberg (PR), tel: 0634263385 , e-mail: communicatie@demosthenes.nl

·        Rogier van der Maten (organisatie), tel. 0650419366, e-mail: rogier.maten@icloud.com

·        Sybren Bouwsma (Demosthenes), tel. 0647643149, e-mail: voorzitter@demosthenes.nl

Bijgaand ontvangen jullie het persbericht over het StotterFestival dat op 19 oktober 2024 georganiseerd wordt door het StotterFonds en Demosthenes. Wij stellen het op prijs als jullie dit bijzondere event te delen en onder de aandacht te brengen van het grote publiek.

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen