Op donderdag 27 september 2018 om 13.30 uur onthult de heer R. Groot Wassink, locoburgemeester van de gemeente Amsterdam samen met bewoonster Liesbeth van Damme, een plaquette voor LHBTI-vriendelijke ouderenzorg in woonzorgcentrum De Klinker. Het aan de Ten Katemarkt liggende en druk bezochte zorgcentrum kreeg in 2012 voor het eerst de Roze Loper uitgereikt en behield het keurmerk bij iedere hercertificeringsaudit. Zes jaar roze-vriendelijke ouderenzorg wordt gevierd met bewoners, buurtbewoners, medewerkers en vrijwilligers.
Woonzorgcentrum De Klinker ligt aan de Ten Katemarkt en is tegelijkertijd een Huis van de Buurt voor de oudere buurtbewoners. Bewoners, bezoekers en medewerkers kunnen rekenen op veiligheid, acceptatie en tolerantie van (seksuele) diversiteit. In 2012 doorliep verpleeghuis De Klinker voor het eerst de tolerantiescan en ontving de Roze Loper. Bij iedere opvolgende scan behield De Klinker het keurmerk de Roze Loper. Dat wordt op donderdag 27 september 2018 om 13.30 uur gevierd met de onthulling van een plaquette door de heer R. Groot Wassink, locoburgemeester van de gemeente Amsterdam en Liesbeth van Damme, bewoonster van De Klinker. Aansluitend is er een feestelijke Roze editie van Het Danspaleis.
Respect voor diversiteit
De Roze Loper is het keurmerk voor verpleeghuizen en verzorgingshuizen die aandacht hebben voor seksuele diversiteit, bij cliënten en medewerkers. De huizen ondergaan een ‘tolerantiescan’. De scan beoordeeld de mate van respect en openheid, waarborging van privacy, aandacht voor en training in het omgaan met seksuele diversiteit, gelijke behandeling van partners en zorgvuldigheid in de omgang met seksuele diversiteit. Het certificaat geeft de zekerheid dat het huis actief werkt aan een sfeer van respect voor LHBTI's. In De Klinker gebeurt dit bijvoorbeeld door het onderwerp in sollicitatiegesprekken aan bod te laten komen.
Schroom bij nieuwe bewoners
LHBTI is lange tijd taboe geweest. Inmiddels is tolerantie in zijn algemeenheid enorm toegenomen. Toch kan het zijn dat nieuwe bewoners schroom hebben, onzeker zijn over oordelen of vooroordelen van medewerkers en medebewoners. Woonzorgcentrum De Klinker wil dat iedereen - bewoners, medewerkers en bezoekers - zich veilig kan voelen. Ongeacht afkomst, culturele achtergrond, geloof en seksuele geaardheid.
Dit is een origineel bericht van Amstelring Groep
Ga naar alle berichten van deze organisatie.