Amstelring Kerstconcert terug van weggeweest

01 DEC 2023 09:18 | Amstelring Groep

Ruim duizend ouderen uit Amsterdam en de regio reizen op donderdag 7 december 2023 af naar Amsterdam. Voor het eerst sinds de coronacrisis organiseert Amstelring samen met het Grootkoor Holland weer het Kerstconcert in het Concertgebouw. Dankzij vele sponsors en tachtig vrijwilligers, kunnen ouderen en hun mantelzorgers van dit muzikaal spektakel genieten. 

Terug van weggeweest

Het Amstelring Kerstconcert werd in 2000 voor het eerst georganiseerd in de Westerkerk Amsterdam. Naarmate de jaren vorderde werd het groter, en verplaatste het concert naar de Grote Kerk in Monnickendam, vervolgens naar de Noorderkerk in Amsterdam om in 2011 neer te strijken in Het Concertgebouw in Amsterdam. De laatste editie van het Kerstconcert was in 2019. Vanwege de coronapandemie is het de afgelopen jaren niet mogelijk geweest om het concert te organiseren. Des te meer reden om er in 2023 een waar spektakel van te maken.

Onder leiding van dirigent Nan van Groeningen en Etty van der Mei zingt het Grootkoor Holland, dat maar liefst 400 zangers en zangeressen rijk is, prachtige kerstklassiekers. Er zijn optredens van Martin Mans, Rob van Dijk en tenor Florian.

Gezamenlijke beleving

De decembermaand staat in het teken van met elkaar vieren en beleven. Om vele alleenstaande ouderen een fijne beleving te bieden en bij te dragen aan vitaliteit en welbevinden, organiseert Amstelring jaarlijks dit Kerstconcert, samen met het Grootkoor Holland. Ouderen die in een van de locaties van Amstelring wonen, hun mantelzorgers en leden van Amstelring Ledenservice uit Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn, Hoofddorp, Zwanenburg en Amsterdam zijn hiervoor uitgenodigd. 

Het Grootkoor Holland is samengesteld uit koorleden van de dertien Grootkoren die actief zijn in Nederland. De koorleden komen uit het hele land naar Amsterdam om mee te zingen in dit speciaal samengesteld Grootkoor Holland.

Een logistieke uitdaging

Ongeveer 80 vrijwilligers zorgen ervoor dat de middag goed en feestelijk verloopt. De logistieke uitvoering is onder leiding van vervoersbedrijf RMC, die met rolstoelbussen en touringcars de ouderen naar het Kerstconcert toebrengt. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat automobilisten worden omgeleid.

Sponsors van het Kerstconcert

De gulle bijdragen van een groot aantal bedrijven en organisaties maken het Amstelring Kerstconcert mogelijk. Wij bedanken: Stichting Vrienden van Amstelring, Stichting RCOAK, Stichting Virtutis Opus, Vaillant Fonds, Stichting Vrienden van Sint Joannes de Deo, Gemeente Amsterdam Centrum, iunxi BV, Zorgwerk, Stichting Hulp na Onderzoek, Stichting HSHB, Aranea Grafimedia, Distrivers, Cinnovate, Ecare, Infotopics, Wentzo, Vancis, Morgens en Gerimedica.

Wilt u verslag doen van het Kerstconcert voor Ouderen? Neem altijd van te voren contact op om de mogelijkheden te bespreken: Ellen Plug, telefoon: 06 - 20 49 75 92, e-mail: eplug@amstelring.nl Selina Verhoef: 06 - 34 42 85 79, e-mail: sverhoef@amstelring.nl

Meer binnen de rubriek Zorg