Mobiliteitsweek Utrecht daagt inwoners van de provincie uit duurzaam en gezond te reizen

29 AUG 2023 08:04 | Provincie Utrecht

Tijdens de Europese Week van de Mobiliteit, van 16 t/m 22 september, wordt in heel Europa duurzame mobiliteit op de kaart gezet. Ook de provincie Utrecht doet mee en organiseert voor het derde jaar op rij de Mobiliteitsweek Utrecht. Tijdens de week worden inwoners, bezoekers en forenzen uitgedaagd om anders te reizen. Met verschillende activiteiten, challenges en kortingsacties op deelvervoer laat de Mobiliteitsweek Utrecht zien dat alle kleine stapjes richting duurzame mobiliteit meetellen. 

Duurzame mobiliteit: een win-win voor iedereen

Er werken en wonen steeds meer mensen in de provincie Utrecht. Dat betekent dat het ook drukker wordt. Om de regio bereikbaar en prettig leefbaar te houden, is de provincie volop bezig met het stimuleren van duurzame mobiliteit. Oftewel: groen, duurzaam en gezond reizen. Gemeenten, de provincie, bedrijven, bewonersgroepen, organisaties en instellingen werken hier samen hard aan. Denk aan de deelfietsen en -auto’s, doorfietsroutes om sneller en veilig van a naar b te fietsen, en verschillende apps die advies geven over de beste en meest duurzame reis. 

Aftrap met autovrij Maliebaan Festival op zaterdag 16 september

De aftrap van Mobiliteitsweek Utrecht is op zaterdag 16 september. Die dag is de Maliebaan in Utrecht tussen het Malieblad en de Burgemeester Reigerstraat van 10.00 tot 17.00 uur autovrij. Daarmee is er ruimte voor een gratis festival voor jong en oud, georganiseerd door de gemeente Utrecht. Met een BMX pumptrack, een rijsimulator om te ervaren wat het effect van appen tijdens het rijden is, deelvervoeraanbieders, muziek van Florian Wolff met The Green Machine en meer. 

Activiteiten en acties tijdens de rest van de week  

Ook de rest van de week kunnen inwoners, bezoekers en forenzen meedoen aan allerlei activiteiten die je uitdagen om anders te reizen. WOOD you reCYCLE organiseert een creatieve fietsroute langs Amersfoortse streetart, met de Ikfiets-app worden je kilometers in die week extra beloond, de mooiste fietsroutes en met Telraam krijgen deelnemers zelf inzicht in het verkeer in hun straat. De komende weken worden er telkens nieuwe activiteiten en acties toegevoegd aan de website. 

Aanmelden van eigen activiteiten 

Inwoners en organisaties uit de provincie Utrecht kunnen ook een eigen activiteit aanmelden via de website van de Mobiliteitsweek Utrecht. Voor collega’s, vrienden, fietsliefhebbers of skaters. Klein of groot, het mag allemaal. Eerder werd de stadsring in Amersfoort autovrij gemaakt, was er een SUP-schoonmaak van de grachten in Woerden en werd er in Utrecht een zeepkistenwedstrijd gehouden.  

---

Noot voor de pers

Voor meer informatie, interviewaanvragen of high res beeldmateriaal, neem contact op met Malou te Wierik via info@mobiliteitsweekutrecht.nl of 0612480109.

Link naar de persmap.

Op zaterdag 16 september om 12.00 uur is de opening van de Mobiliteitsweek Utrecht 2023 tijdens het Maliebaanfestival. Wil je hier bij zijn stuur dan een mail naar info@mobiliteitsweekutrecht.nl.

Meer info via:

www.mobiliteitsweekutrecht.nl 

Voor de laatste info zie:

 

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws