Kom naar het Museon in de zomervakantie voor muziek en fotografie!

06 AUG 2021 14:59 | Museon

MUSIC! - van Beethoven tot Beyoncé

In deze tentoonstelling kun je naar muziek luisteren, muziek maken, muziek voelen en vooral samen beleven! MUSIC! Is te zien tot en met 9 januari 2022.

Muziek fascineert, over de hele wereld en sinds de eerste mensen over de aarde liepen. In deze familietentoonstelling staat de gemeenschappelijke beleving van muziek centraal, van Beethoven tot Beyoncé en van Europa tot over de hele wereld. Dertig leuke opstellingen nodigen je uit om samen te luisteren, muziek te maken en te voelen. Je hoeft geen instrument te kunnen bespelen of noten te lezen - nieuwsgierigheid naar nieuwe geluiden en ervaringen is genoeg!

De expositie barst van de ideeën, geluiden en verrassende ontdekkingen. Ontdek op een speelse manier hoe muziek ons met elkaar verbindt of soms ook scheidt, hoe muziek je ontspant, helpt gevoelens te uiten, en zelfs de wereld kan veranderen - of natuurlijk gewoon leuk is!

En wat zou muziek zijn zonder beweging? In sommige paviljoens draait alles om dansen. Hoe voelen de bewegingen in de moderne Whip-Dance, in de MC Hammer van de jaren negentig, in de Charleston uit de jaren twintig van de vorige eeuw en nog verder terug, de dans van de Middeleeuwen?

Je komt ook van alles te weten over hoe geluid je oren verbindt met je hersenen. Welke geluiden kunnen we horen? Hoe maak je een popsong? De tentoonstelling gaat natuurlijk ook over het maken van muziek en over zingen. Hoe klinkt je stem in een loop of in een duet tijdens de carpool-karaoke? En hoe kan je scoren in een drumwedstrijd?

National Geographic fototentoonstelling SPECTACLE

Meer dan 50 foto’s, gepresenteerd met LED technologie in grote frames, belichten de schoonheid van onze planeet. Deze aansprekende beelden van over de hele aarde leiden tot een gevoel van verwondering en fascinatie. De verhouding natuur en cultuur wordt in vier thema’s belicht: chaos, verrassing, schoonheid en ontzag. Met deze tentoonstelling benadrukken Museon en National Geographic de noodzaak onze planeet te beschermen.

In deze expositie worden spectaculaire foto’s getoond van topfotografen als Keith Ladzinski, Diane Cook en Paul Nicklen. SPECTACLE is te zien tot en met 30 januari 2022.

foto: Paul Nicklen: Oahu, Hawaii. In de Stille Oceaan voor de kust van Makaha ontwijken surfers een golf door er met hun board onder te duiken.

Alle publiciteitsfoto’s zijn te downloaden via www.museon.nl (alles voor de pers)

Nieuwe aangepaste locatie

Het Museon heeft voor de expositie de ruimte fysiek aangepast. Om de presentatie optimaal tot zijn recht te laten komen zijn twee tentoonstellingszalen tot een samengevoegd. De expositie kan in alle rust coronaproof worden bezocht op de eerste verdieping van het Museon. 

Samenwerking

SPECTACLE is onderdeel van de NatGeo Focus Gallery, de permanente fototentoonstelling van het Museon. De tentoonstelling is een samenwerkingsverband tussen het Museon en National Geographic.

Museon 

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Bezoekersinformatie

Openingstijden: 

dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties – alle regio’s.

Museon

Stadhouderslaan 37

2517 HV Den Haag

tel. 070 - 33 81 338

info@museon.nl

 

Voor nadere informatie over kunt u contact opnemen met Rob de Winter, communicatiemanager Museon, via rdwinter@museon.nl / 06 1090 5384. 

Meer binnen de rubriek Wetenschap