Zing en drum full speed in het Museon tijdens de Museumnacht!

04 OKT 2021 16:23 | Museon

Op zaterdag 9 oktober 2021 zijn de Haagse musea en culturele instellingen tussen 20:00 en 00:00 uur speciaal open en kunnen we weer genieten van een swingende Museumnacht. Kom naar het Museon, de kaartverkoop is in volle gang dus koop je tickets snel! Kijk op www.museumnachtdenhaag.nl

Foto’s: de Cocktail Nuts, Mash Machine, MUSIC!, Cajondrummen. Deze publiciteitsfoto’s kunnen worden ge-upload via: https://www.museon.nl/nl/pagina/persberichten

MUSEON = MUSIC!

In MUSIC! - van Beethoven tot Beyoncé word je ondergedompeld in muziek! Je kunt hier naar muziek luisteren, chillen, muziek maken, voelen en vooral samen beleven!

De expositie barst van de ideeën, geluiden en verrassende ontdekkingen. En wat zou muziek zijn zonder beweging? In sommige paviljoens draait alles om dansen. Ontdek op een relaxte manier hoe muziek ons met elkaar verbindt, hoe het je ontspant, helpt gevoelens te uiten, en zelfs de wereld kan veranderen - of natuurlijk gewoon tof is!

Speciaal voor de Museumnacht

Je kunt niet stil blijven staan bij de sound van ‘de Cocktail Nuts’. Dit zijn super swingende sfeermakers die zingen en de sterren van de hemel spelen met gitaar en contrabas. Drum jij met ze mee op de cajon? Maar wat is dat eigenlijk voor instrument? De cajon komt uit Midden en Zuid-Amerika en is Spaans voor ‘kist’. Je kunt hiermee een drumstel imiteren terwijl je erop zit! Roffel mee, samen met drumexpert Antal Steixner - van pop, jazz, rock, funk, latin tot flamenco, balkan en klassiek. De cajons staan op je te wachten!

Maar dat is nog niet alles! Ben je uitgedrumd op de cajon? Stort je dan op de Mash Machine. Dit is een interactief muziekmeubel waarmee je op eenvoudige wijze zelf of met elkaar muziek maakt. Dit doe je met blokjes gekoppeld aan de muzieksamples, drums, bass, melodie en zang. In elke hoek van deze elektronische tafel zitten speciale effecten waardoor de beleving nog intenser wordt. Met oneindig veel mogelijkheden maak je je eigen compositie. Compose your own song!

Extra informatie

MUSIC! is een internationaal samenwerkingsproject van Museon Den Haag met LVR-LandesMuseum Bonn, Braunschweigisches Landesmuseum, Limburgs Museum Venlo en Bruns BV Bergeijk.

Meer binnen de rubriek Entertainment