Nieuw DiscoverLab in Museon

06 OKT 2021 12:11 | Museon

Uitnodiging voor de pers 

Het Museon opent het nieuwe DiscoverLab op donderdag 7 oktober om 16.00 uur met een bijzondere science show. De pers is hierbij van harte uitgenodigd. Aanmelden graag via Leonie van der Harst, lvdharst@museon.nl

Het nieuwe DiscoverLab neemt je mee met experimenten in de fascinerende wereld van Wetenschap & Technology. Je kunt hier op een interactieve manier alles te weten komen over warmte, licht, elektronische schakelingen, experimenten met geleidende materialen en bijvoorbeeld het verschil uittesten in energiegebruik tussen diverse soorten lampen.

Technische uitvindingen en toepassingen zijn van alle tijden: actuele ontdekkingen van scholieren worden gepresenteerd naast de ontdekkingen van historische figuren die hiermee geschiedenis geschreven hebben en de wereld veranderden. Ook is ruimte gegeven aan de ontwikkeling van het Earthship, een pionierproject uit de jaren 70 van de vorige eeuw van de Amerikaanse architect Reynolds. Dit project kan als voorloper gezien worden van onze huidige energiebesparende maatregelen in en om het huis. In het DiscoverLab wordt het publiek meegenomen in een inspirerend programma. Er zijn ook toonaangevende collectiestukken te zien die de afgelopen eeuwen de ontwikkeling van techniek en onze wereld sterk hebben beïnvloed.

Wetenschap & Technologie programma

Het DiscoverLab speelt een centrale rol in ons Wetenschap en Technologie programma dat op deze manier aan scholen wordt aangeboden. Het Museon heeft tevens een programma waarmee de Haagse scholen en buurthuizen live door educatieve medewerkers worden bezocht. Op deze manier ontstaat voor jongeren interesse in techniek; een beroepsrichting die onze aarde en samenleving in de toekomst hard nodig heeft.

Samenwerking

Technisch onderzoek en ontwerp gericht op oplossingen speelt een centrale rol in onze programmering rondom wetenschap en technologie. Samenwerking met partners is hierbij essentieel. Het onderwijs, schenkers, de Vriendenvereniging, fondsen & bedrijven, zoals het Mondriaanfonds, Fonds1818 en Zabawas, hielpen ons het DiscoverLab te realiseren. Met één doel: het samen aangaan van de uitdaging onze bezoekers te fascineren voor techniek en duurzame ontwikkeling voor een meer leefbare aarde. Het nieuwe prachtig ingerichte laboratorium is met zoveel mogelijk duurzaam materiaal gerealiseerd.

Museon

SDG house Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. De vaste expositie 'One Planet' is hiervoor de inspiratiebron.

Stadhouderslaan 37

2517 HV Den Haag

tel. 070 - 33 81 338

info@museon.nl

 

Alle publiciteitsfoto’s zijn te downloaden via www.museon.nl (alles voor de pers). Voor nadere informatie over kunt u contact opnemen met Rob de Winter, communicatiemanager Museon t 070 – 338 14 21 m 06 – 10 90 53 84 e rdwinter@museon.nl i www.museon.nl

Meer binnen de rubriek Wetenschap