Marathonlopers rennen mee op Circusstad Festival

07 APR 2022 15:00 | Stichting Rotterdam Circusstad

Marothonlopers worden verzocht in sportkleding naar de voorstelling 'Runners' te komen op Circusstad Festival. Meteen na de zondagmiddagvoorstelling (8 mei 15.00 uur Schouwburgplein Rotterdam) nemen de artiesten hen mee om nog lekker een half uurtje te rennen. De behoefte daaraan is naar verwachting groot.

Wie immers de voorstelling ‘Runners’ van het Praagse Cirk La Putyka bezoekt, voelt een uur lang het adrenalinegehalte stijgen tot haast onverdraaglijke waardes. De podiumbrede lopende band staat nooit stil. Alles beweegt. Van een tedere dans met viool tot een krankzinnige uitputtingsslag. Deze acrobaten geven alles.

Natuurlijk zit 'Runners' vol metaforen over de jachtige tijd waarin we onszelf voorbij dreigen te rennen. Maar het is toch vooral genieten van deze topartiesten die de eindeloze bewegende loopband te lijf gaan met een Cyr wheel, een loopbal, ballonnen, een racefiets, acrobatische dans en rennen op de aanstekelijk opzwepende livemuziek van Veronika Linhartová en Jakub Ruschka.

‘De acrobatiek op de lopende band maakt van deze productie echt iets bijzonders’, zegt Menno van Dyke, artistiek leider van Circusstad Festival. ‘Circus zoals je nog nooit gezien hebt.’

'Runners' is niet alleen op zondag om 15.00 uur, maar ook op zaterdag 7 mei om 20.00 uur te bezoeken.

De sterke internationale cast van dit Tsjechische topcircus bestaat uit de Franse acrobaat en danser Marc Brillant, danseres Sabina Bočková, Viktor Černický en Dora Hoštová. 

Circusstad Festival is een vijfdaags evenement  in de meivakantie (4-8 mei) grotendeels op en rond het Schouwburgplein, in de Doelen, Theater Rotterdam en het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De afgelopen edities bezochten telkens zo'n dertigduizend bezoekers het festival. Een absoluut hoogtepunt in het Circusstad Gala op vrijdagavond 6 mei in het nieuwe Luxor Theater.

'Runners' van Cirk La Putyka is te zien op Circusstad Festival in Rotterdam op zaterdag 7 mei (20.00 u) en zondag 8 mei (15.00 u). Zondag wordt om 16.00 u hardgelopen met de artiesten op en vanaf het Schouwburgplein. Circusstad Festival 4-8 mei. Neem contact op voor extra informatie of beeldmateriaal.

Meer binnen deze rubriek