Grootste circusfestival woensdag van start: Circusstad (1-5 mei)

29 APR 2024 18:26 | Stichting Rotterdam Circusstad

Met naar verwachting 26 graden Celsius opent woensdag 1 mei Circusstad Festival op en om het Schouwburgplein om pas zondag weer af te sluiten. Het is het grootste circusfestival van het land. Meer dan honderd artiesten heten het publiek welkom dat vorig jaar bijna 40.000 bezoekers bijna trok.

Er staat overigens geen hek om het fesitval. Je loopt zo het plein op voor een terrasje, gratis voorstellingen en workshops. Kaarjes voor betaalde voorstellingen zijn ook te koop. Die spelen zich af in tenten op het plein, in Theater Rotterdam, het oude Luxor, de Doelen, het Maritiem Museum, de Laurenskerk en Codarts op Katendrecht..

De spanning is goed opgebouwd door de Stadsparade. Ruim vijftig voorstelling speelden zich de afgelopen zes weken af op basisscholen, in bejaardentehuizen en op pleinen in de stad tijdens Koningsdag. Maar nu gaan de voornamelijk vrouwelijke artiesten los. Het thema is immers 'krachtig vrouwencircus' of ze nu uit Berlijn, Chicago of Australië komen. 

Op vrijdagavond 3 mei speelt het hoogtepunt van het fesitval zich af in het nieuwe Luxor Theater. Dan, tijdens het Circusstad Gala, maken we één unieke avond kennis met de wereldtop in een bijzonder feestelijke sfeer.

Soms beklijft vooral het verhaal, dan weer de technische hoogstandjes of de gulle lach. Maar altijd is Circusstad Fesitvall weer dat ffest voor mensen in alle maten, mat al hun mooie eigenaardigheden, achtergronden en leeftijden. 

 

Sfeerfoto's download tot en met 6 mei. Foto Jona Harnischmacher/Circusstad. https://we.tl/t-FrSiUdVyOT

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur