Janssen Group of Companies neemt Norman Global Logistics over

17 MRT 2023 10:16 | Janssen Group of Companies

Janssen Group of Companies breidt uit naar Engeland en in Azië met de overname van Norman Global Logistics 

Venlo, Nederland – Janssen Group of Companies (“Janssen”), een toonaangevende groep van logistieke bedrijven, kondigt vandaag de overname van Norman Global Logistics (“Norman”). Norman is een lucht- en zeevrachtexpediteur met kantoren in Engeland en Azië. Door deze overname kunnen beide bedrijven de samenwerking over verschillende regio’s bundelen om klanten beter te kunnen bedienen. 

Norman Global Logistics heeft een team van 126 medewerkers en levert al meer dan 50 jaar lucht- en zeevrachtdiensten vanuit vijf locaties in het Verenigd Koninkrijk en zeven kantoren in Azië. Het bedrijf heeft een bewezen reputatie in de logistiek door betrouwbare dienstverlening in het Verenigd Koninkrijk en Azië. Door de overname kan Norman het bestaande netwerk en de diensten portfolio van Janssen gebruiken, haar bestaande klanten beter bedienen en nieuwe markten beter bereiken.

De overname van Norman door Janssen levert aanzienlijke voordelen op voor de klanten van beide bedrijven. Janssen heeft uitgebreide ervaring in distributie, warehousing, fulfilment, lucht- en zeevracht, pakketbeheer en technische installatiediensten en Norman een sterk netwerk in lucht- en zeevrachtexpeditie. Deze combinatie zal beide bedrijven in staat zijn om betere en efficiëntere dienstverlening te bieden aan klanten in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Azië.

Dit is de vijfde transactie van Janssen in de afgelopen 10 maanden en is in lijn met de duidelijke groei ambities. Met financiële steun van Waterland Private Equity Investments blijft Janssen zoeken naar verdere mogelijkheden om haar diensten verder uit te breiden. De overname van Norman is een belangrijke stap in deze groeistrategie, met nieuwe vestigingen in de Engelse markt en een aanzienlijke uitbreiding in Azië.

"We kijken ernaar uit om Norman in de Janssen groep te verwelkomen", zegt Rob Linders, CEO van Janssen Group of Companies. "Met deze overname zetten we een grote stap in onze locaties en verbeteren we onze dienstverlening. Norman Global Logistics heeft een uitstekende reputatie in de logistieke sector, en we kijken ernaar uit om samen te werken om onze capaciteiten te combineren."

"Dit is een spannende tijd voor Norman Global Logistics," aldus Peter O'Brien, Martin Rue en Stefan Holmqvist, managing directors van Norman Global Logistics. "We zijn enthousiast om toe te treden tot Janssen Group of Companies en kijken ernaar uit om samen te werken en een breed serviceportfolio aan te bieden aan onze klanten. Via het netwerk en de kracht van Janssen zijn we ervan overtuigd dat we kunnen blijven groeien en dezelfde uitstekende service kunnen bieden die onze klanten verwachten."

Over Janssen Group of Companies: Janssen is een toonaangevende leverancier van logistieke dienstverlening, waaronder distributie, opslag, e-commerce fulfilment, lucht- en zeevracht, parcel management en technische installatiediensten. Vanuit 15 locaties in Nederland, Duitsland, België, Zwitserland, Spanje en Vietnam levert Janssen leidende one-stop-shop logistieke oplossingen aan klanten. Kijk op www.janssen1877.com voor meer informatie.

Over Norman Global Logistics: Norman Global Logistics is een lucht- en zeevrachtexpeditiebedrijf met vijf locaties in het Verenigd Koninkrijk en zeven in Azië. Met een team van meer dan 130 specialisten, levert het bedrijf al meer dan 50 jaar logistieke dienstverlening, met een focus op betrouwbare en efficiënte logistieke oplossingen. Kijk op www.normanglobal.com voor meer informatie.

Voor meer informatie: Mail naar Public Relations van Janssen Group of Companies (pr@janssen1877.com)

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek