M3 Projectontwikkeling verkoopt alle 25 woningen project Nieuwe Polder in Zeewolde

22 AUG 2023 11:57 | M3 Projectontwikkeling

Alle 25 koopwoningen van het nieuwbouwproject Nieuwe Polder in Zeewolde zijn verkocht. Het plan is ontwikkeld door M3 Projectontwikkeling uit Rijkswijk naar een ontwerp van M3 Architectuur. Het betreft 15 rijwoningen en 10 twee-onder-een-kap woningen met een relatief groot woonoppervlak. De bouw begint deze maand en de oplevering vindt naar verwachting in het najaar van 2024 plaats.  

De energie neutrale woningen zijn binnen door de gemeente aangegeven kaders ontwikkeld en worden aan de rand van Zeewolde gebouwd, in een groene en waterrijke omgeving. De verkoop verliep mede dankzij de aantrekkelijke prijsstelling (vanaf 327.000 euro tot maximaal 450.000 voor een grote hoekwoning) uitstekend. Daarbij bleek de duurzame en natuurvriendelijke opzet van het project door veel kopers ook als een pluspunt te worden gezien.

Door het plangebied loopt een nestelroute voor egels. Om die niet onnodig te onderbreken, wordt daar waar de route een erfgrens kruist een klein betonnen poortje (zogenoemde ‘egelwegel’) geplaatst. Verder is het de bedoeling dat minimaal 70 procent van de relatief grote tuinen onverhard blijft. Ook komen er nestelheggen en vlinderhagen en zal gebruik worden gemaakt van gierzwaluw-dakpannen. Veel woningen krijgen één of twee fruitbomen. Op de garages en bergingen komen groene daken.

Met het oog op steeds vaker voorkomende extreme regenbuien is het vloerpeil van de woningen extra verhoogd. Dankzij een optimale afwatering van het terrein en de grotendeels onverharde tuinen is een snelle afvoer gegarandeerd. Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van duurzame en circulaire bouwmaterialen. Binnen het bouwteam is het project wat dat betreft tot in detail uitgewerkt. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met bouwbedrijf de Bruin Putten dat de woningen gaat realiseren.

Nieuwe Polder wordt gerealiseerd op basis van het door Leendert Steijger gelanceerde concept Ontwikkelen Zonder Ontwikkelaar (OZO). M3 Architecten en M3 Projectontwikkeling hebben samen de benodigde disciplines in huis en kunnen daardoor in onderlinge afstemming sneller, efficiënter en goedkoper werken. De ontwikkel-fee bedraagt bij OZO maximaal 2%. Binnen  het OZO-concept heeft M3 Ontwikkeling geen risicodekking nodig waardoor de ontwikkeling en bouw 10 tot 15% goedkoper kan plaatsvinden. Binnen het volledig transparante proces blijft de gemeente mede bepalend.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws