SOS Kinderdorpen en Nationale Postcode Loterij verlengen partnerschap

23 OKT 2024 13:04 | SOS Kinderdorpen | Stichting Nederlandse Vrienden der SOS-Kinderdorpen

1,35 miljoen per jaar voor kinderen die er alleen voor staan, wereldwijd

De Postcode Loterij verlengt per 1 januari 2025 haar samenwerking met SOS Kinderdorpen voor opnieuw vijf jaar. Met de jaarlijkse bijdrage van 1,35 miljoen euro kan SOS Kinderdorpen kinderen en jongeren de kans bieden op te groeien in een liefdevolle familie en veilige omgeving. De samenwerking, die al sinds 2000 bestaat, werd onlangs geëvalueerd en opnieuw bevestigd. Marieke Rodenhuis, Hoofd Goede Doelen Postcode Loterij: “Wij zijn verheugd dat de Postcode Loterij, dankzij haar deelnemers, kan blijven bijdragen aan de missie van SOS Kinderdorpen om kinderen waar ook ter wereld te laten opgroeien in een liefdevolle en veilige omgeving.”

SOS Kinderdorpen zet zich in meer dan 130 landen en gebieden in voor kinderen die hun ouderlijke zorg hebben verloren of het risico lopen deze te verliezen. In de huidige wereld, met groeiende crises zoals oorlogen, klimaatverandering en natuurrampen, is deze steun urgenter dan ooit.

Arian Buurman, algemeen directeur van SOS Kinderdorpen: “De voortdurende steun van de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers is essentieel voor ons werk. Wij zijn daar ontzettend dankbaar voor. Dankzij deze jaarlijkse bijdrage kunnen we niet alleen kinderen en jongeren die er alleen voor staan beter ondersteunen, maar ook onze programma’s uitbreiden en investeren in innovatieve projecten voor duurzame oplossingen.”

Impact op kinderen, wereldwijd

SOS Kinderdorpen werkt in meer dan 130 landen en gebieden. Wereldwijd zet SOS Kinderdorpen zich al meer dan 75 jaar in voor kinderen en jongeren die hun ouderlijke zorg zijn verloren of het risico lopen deze te verliezen. 

1 op de 10 kinderen groeit wereldwijd op zonder zorg, bescherming en begeleiding. Dit laat diepe sporen na bij kinderen, waardoor niet alleen hun kindertijd, maar ook hun toekomst op het spel staat. Dankzij partners zoals de Nationale Postcode Loterij kan SOS Kinderdorpen zich blijven inzetten voor hun missie: zorgen dat elk kind en elke jongere, waar dan ook ter wereld, ongeacht geloof, cultuur of achtergrond, opgroeit in een liefdevolle, sterke familie en een veilige omgeving, en zich kan ontwikkelen tot een zelfstandige volwassene.

 


Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen