Holland Norway Lines investeert in toekomstige groei door professionalisering organisatie

20 DEC 2022 09:10 | Holland Norway Lines

Sinds de start in april van dit jaar gaat het Holland Norway Lines voor de wind. Varend tussen Eemshaven en Kristiansand verbindt de route Noorwegen en het Europese vasteland op een efficiënte, comfortabele en duurzame manier. Het is een commercieel succes, dat in het eerste jaar bijna 190.000 passagiers zal bereiken. De organisatie heeft de ambitie om zich verder te ontwikkelen als voorkeursmethode voor reizen tussen Noorwegen en Europa, zowel voor vrije tijd als voor vracht. Om dit mogelijk te maken heeft Holland Norway Lines diverse wijzigingen doorgevoerd in het directieteam.

Om verdere groei mogelijk te maken en te waarborgen, heeft Holland Norway Lines nieuw eigen vermogen opgehaald bij bestaande aandeelhouders. Op die manier wil de ferrydienst de organisatie verder professionaliseren, het marktaandeel vergroten en de reiservaring voor de klanten blijven verbeteren. Holland Norway Lines heeft de ambitie de favoriete manier van reizen tussen Noorwegen en Europa te worden, zowel voor reizigers als voor vracht”, aldus Morten Aggvin, recent benoemd tot nieuwe CEO van Holland Norway Lines.

Morten Aggvin nieuwe CEO Holland Norway Lines

Na sinds maart leiding te hebben gegeven aan het Noorse deel van Holland Norway Lines, wordt Morten Aggvin nu CEO van de gehele Holland Norway Lines-groep. De 41-jarige Aggvin heeft een lange ervaring in de scheepvaart, onder meer als CFO bij Viking Supply Ships. Nu neemt hij de verantwoordelijkheid over voor een veermaatschappij die onlangs het eerste jaar heeft afgerond, maar die al goed ingeburgerd is in de markt met drie wekelijkse retourvaarten tussen het Noorse Kristiansand en de Nederlandse Eemshaven. “We zijn ongelooflijk goed ontvangen door mensen en vervoerders, zowel aan de Noorse als aan de Nederlandse kant. Als het jaar voorbij is, hebben we bijna 190.000 mensen vervoerd”, zegt Aggvin. “Het aantal reizigers is veel hoger dan waar Holland Norway Lines op had begroot, maar de kosten - niet in de laatste plaats voor brandstof - zijn ook hoger. Desondanks is het opstartjaar boven verwachting”, besluit Aggvin. 

Morten Aggvin neemt het stokje over van Bart Cunnen, die samen met Patrick America Holland Norway Lines oprichtte. Cunnen zal doorgaan als Managing Director van het Nederlandse deel van de organisatie, met focus op commerciële projecten. Wilbert Boneschansker is aangenomen als de nieuwe CFO. De toevoeging van Boneschansker zal de financiële afdeling binnen het bedrijf versterken en het bedrijf klaarstomen voor verdere groei. Boneschansker heeft gedurende zijn carrière verschillende CFO-functies gehad waarvan de laatste 16 jaar bij Groningen Seaports. 

Foto: Tim Kooren

 

Noot voor de redactie niet voor publicatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Press Officer Annebel Nillessen Blaauw via press@hollandnorwaylines.com of via 06 27890106

Dit is een origineel bericht van Holland Norway Lines

Meer binnen deze rubriek