Onderzoek naar duiker onder Provincialeweg in Zijderveld

12 APR 2023 12:38 | Provincie Utrecht

Op dinsdag 18 april 2023 voert aannemer KWS een onderzoek uit naar de constructie van de duiker onder de Provincialeweg in Zijderveld, gemeente Vijfheerenlanden. Het onderzoek wordt uitgevoerd buiten de spits waarbij het verkeer met enige vertraging kan passeren.

Meten is weten

Het onderzoek bestaat uit het graven van proefsleuven in de berm naast de Provincialeweg (N484), 150 meter ten zuiden van de rotonde N484/Dorpsweg in Zijderveld. Daar ligt een oude duiker onder de weg, een betonnen buis om water onder de weg door te laten stromen. Deze betonnen buis is in slechte staat en wordt vervangen tijdens het groot onderhoud van de weg dat gepland staat voor het najaar van 2023 (met een uitloop naar 2024). Door nu onderzoek te doen naar de constructie van de duiker weet de aannemer op tijd hoe de duiker is opgebouwd en met welke kabels en leidingen hij rekening moet houden.

Werkzaamheden en verkeersmaatregelen

Het graven van de proefsleuven vindt plaats op dinsdag 18 april, tussen 09:00 en 15:00 uur. De werkzaamheden worden uitgevoerd met een kleine graafmachine waarbij het verkeer om-en-om langs de werkzaamheden wordt geleid. Dit kan leiden tot enkele minuten oponthoud. Fietsers kunnen gewoon gebruik maken van het fietspad. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle doorgang.

Planning groot onderhoud N484

Het groot onderhoud aan de N484 tussen Leerdam en Zijderveld staat op de planning voor het najaar van 2023 met een uitloop naar 2024. Meer informatie hierover en over een aantal voorgenomen wegaanpassingen is te vinden op www.provincie-utrecht.nl/n484

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Meer binnen deze rubriek