Wegafsluitingen Rondweg-Oost Veenendaal

28 FEB 2024 16:05 | Provincie Utrecht

Van 12 t/m 18 maart 2024 is de Rondweg-Oost in Veenendaal gedurende drie avonden/nachten en één weekend afgesloten voor doorgaand verkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde met de Prins Clauslaan/Van Essenlaan en het kruispunt Lorentzstraat/oprit A12.

 Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Rondweg-West.

Werkzaamheden

  • In de avonden/nachten van 12 op 13 maart, van 13 op 14 maart en van 14 op 15 maart wordt de rijbaan van de Rondweg-Oost, richting Rhenen > A12, ter plaatse van de fietstunnels bij de Grote Beer en de Spitsbergenweg versmald zodat er een veilige werkruimte ontstaat om de werkzaamheden aan de fietstunnels te kunnen uitvoeren. De rijbaanversmallingen op de Rondweg-Oost blijven naar verwachting aanwezig tot en met september van dit jaar.
  • In het weekend van 15– 18maart wordt ter plaatse van de fietstunnels bij de Grote Beer en de Spitsbergenweg een hulpconstructie van damwanden aangebracht. Deze werkzaamheden worden vanaf de Rondweg-Oost uitgevoerd. Het aanbrengen van de damwanden zelf vindt plaats op zaterdag 16 maart overdag.

Wegafsluiting Rondweg-Oost

Voor bovengenoemde werkzaamheden is het noodzakelijk om de Rondweg-Oost af te sluiten tussen de rotonde met de Prins Clauslaan/Van Essenlaan en het kruispunt Lorentzstraat/oprit A12 richting Arnhem. De afsluiting vindt plaats in de volgende periodes

  • Van 12 op 13 maart, van 13 op 14 maart en van 14 op 15 maart, tussen 21:00 uur ’s avonds en 05:30 uur de volgende ochtend
  • Vanaf vrijdagavond 15 maart, 21:00 uur tot maandag 18 maart, 05:00 uur

Omleidingsroute en bereikbaareid

  • Tijdens de wegafsluitingen wordt het verkeer omgeleid via de Rondweg-West (afrit 23). De omleidingsroutes staat met borden aangegeven.
  • Alle panden blijven via de omleidingsroute bereikbaar met uitzondering van de twee tankstations langs de Rondweg-Oost.
  • Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten een snelle doorgang langs de werkzaamheden.
  • Ook buslijn 87 mag passeren, maar de halte “Rondweg-Oost” (bij de Spitsbergenweg) is buiten gebruik. Voor actuele informatie over het reizen met het openbaar vervoer verwijzen wij naar de reisplanner OV: www.9292.nl
  • De gemeentelijke fietstunnel Spitsbergenweg blijft voor langere tijd afgesloten. Meer informatie van de gemeente daarover volgt op een later moment.

Meer informatie

De werkzaamheden aan de Rondweg-Oost zijn te vinden in de gratis BouwApp van aannemer Van Gelder. Via de QR-code hieronder kunt u de app downloaden op uw smartphone. Zoek vervolgens op N233 en klik op ‘volgen’. U ontvangt dan automatisch updates over de werkzaamheden. Ook kunt u via de app uw vragen stellen.

U kunt de app ook vinden via onderstaande link:

https://debouw.app/projects/reconstructie-n233-groenpoort

Meer achtergrondinformatie over de verbreding van de Rondweg-Oost vindt u op www.provincie-utrecht.nl/rondwegoostveenendaal

 

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek