Momo Medical naar de NPEX-effectenbeurs met 9% obligatielening van maximaal €1,75 miljoen

14 APR 2023 09:20 | NPEX
  • Momo Medical Holding B.V. geeft een 5-jarige obligatielening uit via de NPEX-effectenbeurs;
  • Beleggers ontvangen jaarlijks een rente van 9%;
  • Het gebruik van de Momo Bedsense app, een innovatie van Momo Medical in de verpleegzorg, stijgt snel. Ook internationaal; 
  • De opbrengst wordt gebruikt voor het verruimen van voorraden en investeringen in R&D.

DEN HAAG/DELFT - De snelgroeiende zorgtech-onderneming Momo Medical Holding B.V. uit Delft, het bedrijf dat met de Momo BedSense en de bijbehorende App innovatieve oplossingen biedt om de werkdruk voor zorgmedewerkers van zorginstellingen te verlagen, geeft via de NPEX-effectenbeurs voor een bedrag van maximaal €1,75 miljoen aan obligaties uit.  

Met de financiering vanuit het netwerk van NPEX-beleggers kan het bedrijf het huidige forse groeitempo voortzetten. De omzet van Momo Medical verdubbelde in 2022 en de verwachtingen voor 2023 en de daaropvolgende jaren zijn veelbelovend. Beleggers ontvangen jaarlijks 9% rente als ze inschrijven op de 5-jarige lening. 

Het nog jonge bedrijf, winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs 2023, ontwikkelde vanuit de TU Delft de Momo BedSense, die bestaat uit een App die gekoppeld is aan een sensorplaat onder het matras van bewoners in verpleeghuizen. Zorgverleners zien in een oogopslag via de App op hun mobiele telefoon hoe de actuele toestand van de bewoner is en wie er wel of geen zorg nodig heeft. De Momo BedSense detecteert grote en kleine bewegingen, zoals houdingsveranderingen, ademhaling en hartslag. 

In meer dan 1​​71 verpleeghuizen in Nederland en de Verenigde Staten is de App in gebruik met ongeveer ​​6.600 bedden die voorzien zijn van de bedsensor. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, Verenigde Staten en Canada wordt verdere groei verwacht. In Nederland worden er succesvol raamcontracten afgesloten met zorgorganisaties. 

Volgens Menno Gravemaker, oprichter van Momo Medical, heeft de Momo BedSense sociale impact omdat de zorg in verpleeghuizen onder zware druk staat door onder meer personeelsgebrek.

,,De komende jaren verdubbelt het aantal ouderen, terwijl 30% van het verplegend personeel in verzorgingshuizen met pensioen gaat. Dat is dus een enorm probleem. Wij helpen zorgmedewerkers in verpleeghuizen, met name in de avond- en nachtdiensten, om meer overzicht te krijgen over hun afdeling”, legt Gravemaker uit. ,,Het verlaagt de werkdruk en geeft rust voor de zorg en de bewoners.”

​​​Met de opbrengst van de obligatielening financiert Momo Medical de uitbreiding van het implementatieteam en worden veiligheidsvoorraden aangelegd. Daarnaast wil de onderneming meer investeren in R&D, omdat de technologie ook oplossingen biedt voor integraties met andere oplossingen, zoals slim incontinentiemateriaal, Wolk Heupairbag.  

Voor beeld van hoge resolutie download onze mediakit

Menno Gravemaker (Momo Medical) - Foto vrij van rechten

De Momo BedSense - Foto vrij van rechten

 

Momo Medical B.V. Documentatie: https://www.npex.nl/effectenbeurs/momomedical Interview: Menno Gravemaker Video: https://youtu.be/48obtmm9Uso Contact: Jorien de Jonge jorien.dejonge@momomedical.com +31 6 18 65 39 55 Mediakit: https://uŕl.eu/P9Bsg NPEX De NPEX-effectenbeurs is hét platform voor groeifinanciering in Nederland, waar ondernemende beleggers investeren en handelen in ambitieuze ondernemingen. NPEX is een beleggingsonderneming met een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. NPEX staat onder doorlopend toezicht van de AFM en DNB. Informatie NPEX-effectenbeurs Mark van der Plas +31 6 21 88 19 83 m.vanderplas@npex.nl www.npex.nl NPEX-effectenbeurs World Trade Center Den Haag Toren E, 7e etage Prinses Margrietplantsoen 44 2595 BR Den Haag 070-385 15 30

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen