Catherine Keyl sluit zich aan bij stichting PensioenVoldoen.nl

25 JUN 2023 16:43 | Stichting PensioenVoldoen.NL

Catherine Keyl treedt toe tot het bestuur van de Stichting PensioenVoldoen.NL. De stichting, die als doel heeft om de geleden indexatieschade op de pensioenen te verhalen op de Nederlandse Staat, en daartoe een megaclaim in voorbereiding heeft. 

Als talkshow host heeft Catherine jarenlange diverse misstanden aan de kaak gesteld en taboes doorbroken. Het feit dat in de periode van 2008 tot en met 2021 de pensioenen in Nederland niet zijn geïndexeerd voor de geldontwaarding, terwijl ondertussen de inhoud van pensioenpotten met €1.200,- miljard is toegenomen, beschouwt ze als een groot onrecht. “Het koopkrachtverlies van 26% geldt niet alleen voor ouderen. Zeker ook de werkenden die pensioen aan het opbouwen zijn, zijn bij het invaren in het nieuwe pensioenstelsel ernstig financieel tekortgedaan. Door het te lage startbedrag heeft dit grote gevolgen voor je uiteindelijke pensioen”, aldus Catherine.

Komende week wordt de uitspraak verwacht op het kort geding waarin de heer John Bakker (84) uit Leeuwarden, via zijn advocaat Jos Wouters, een voorschot heeft gevraagd op de door hem geleden schade van ruim €26.000,- Dit kort geding is het startsein geweest voor stichting PensioenVoldoen.NL, die als belangenorganisatie opkomt voor de rechten van haar deelnemers.

Catherine is strijdbaar; “Het feit dat in slechts vier weken meer dan 250.000 deelnemers zich achter Henk Krol en dit initiatief hebben geschaard, gaf voor mij de doorslag. Alle mensen kunnen juist nu het extra geld goed gebruiken, het geld zit vast in de pensioenpotten en kan daar moeiteloos uit worden betaald. De pensioenfondsen wilden en konden dat, maar ze mochten het niet door een evidente fout die is gemaakt bij het invoeren van de pensioenwet in 2007. Daarbij is een dwingende Europese richtlijn niet gevolgd. Na alle misstanden van de laatste jaren, zou het de overheid sieren als ze hier nu eens snel een goede oplossing voor weten te bereiken.”

Einde persbericht

CONTACT: STICHTING PENSIOENVOLDOEN.NL ONLINE: www.pensioenvoldoen.nl SOCIAL: #pensioenvoldoen Woordvoerder Stichting PensioenVoldoen.NL: Henk Krol: 06 - 215 41430 INTERVIEWS MEDIA Jan-Kees Emmer: 06 - 535 47713 (emmer@trustedmedia.nl)

Meer binnen de rubriek Economie en geld