ANP Business lanceert website voor zakelijke content, ANP Persportaal

16 MRT 2023 11:22 | ANP Business

ANP Business, het zakelijke label van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), lanceert vandaag de website ANP Persportaal, waar journalisten en andere geïnteresseerden terecht kunnen voor persberichten en expertquotes. De website vervangt persberichten.nl, die dan uit de lucht gaat.

Op het ANP Persportaal staan de berichten die organisaties verspreiden via de platforms van ANP Pers Support en ANP Expert Support. Het gaat om persberichten en expertquotes. Alle berichten zijn openbaar te bekijken.

Journalisten en andere geïnteresseerden kunnen gericht zoeken naar berichten die passen bij hun belangstelling.

Verder zijn er nieuwe functionaliteiten toegevoegd:

  • Mailalerts: journalisten schrijven zich hiervoor in om zo periodiek op de hoogte te blijven van alle berichten op de website die passen bij hun belangstelling. 

  • Alle berichten per organisatie staan op een eigen organisatiepagina waardoor je ook kunt zoeken op relevante afzenders.

  • De website is geoptimaliseerd waardoor het bereik van de berichten nog meer bijdraagt aan de online vindbaarheid van het verhaal of de organisatie.

  • Alle berichten zijn nu verdeeld onder duidelijke rubrieken. Zo vinden journalisten sneller wat ze nodig hebben.

  • De website heeft een nieuwe look en nieuwe zoekmogelijkheden. Het is nu makkelijker om binnen rubrieken of berichten te zoeken.

Over de persdistributiediensten van ANP Business: Organisaties die hun berichten via de NieuwsManager en de QuoteManager verspreiden, willen de media bereiken en bijdragen aan nieuwsberichtgeving. Dat doen ze door het nieuws vanuit hun organisatie te versturen via persberichten of door hun visie op actuele maatschappelijke kwesties te geven met expertquotes.

Meer binnen de rubriek Pr, marketing, communicatie en sales