ANP Business en Haagse Feiten lanceren de ANP Politieke monitor

06 MRT 2024 13:44 | ANP Business

Den Haag, 6 maart 2024 – ANP Business breidt vandaag de dienstverlening uit met politieke monitoring. Door samenwerking met het bedrijf Haagse Feiten kunnen afnemers politieke besluitvorming volgen op nationaal, provinciaal en gemeentelijk niveau.

Marcel Henriquez, directeur van Haagse Feiten en Martijn Bennis, algemeen directeur ANP. Foto: ANP / Jasper Juinen

Via de ANP Politieke monitor volgen gebruikers het hele wetgevingsproces dat voor hen relevant is; wetsvoorstellen, amendementen, Kamervragen en -stemmingen. De tool biedt toegang tot achterliggende documenten en vermeldt de betrokken personen. Hierdoor kan tijdig en adequaat ingespeeld worden op mogelijke veranderingen in de wetgeving.

ANP Business, het commerciële merk van het Algemeen Nederlands Persbureau, levert al jaren diverse diensten op het gebied van nieuwsmonitoring. “Het is voor onze klanten essentieel om op basis van actuele informatie goed geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen. Door de samenwerking met Haagse Feiten kunnen we wetgevingsprocessen heel gericht toegankelijk maken. De ANP Politieke monitor is daarmee een must have voor grotere bedrijven en instellingen en PA-organisaties”, aldus Martijn Bennis, algemeen directeur bij ANP.

Marcel Henriquez, directeur van Haagse Feiten: "Onze samenwerking met ANP Business verrijkt ons aanbod met het actuele ANP nieuws en de ANP Agenda. Deze samenwerking maakt ook ons aanbod completer en krachtiger. “Onze ambitie voor het komende jaar is om ook Europese wetgeving toegankelijk te gaan maken."

Over ANP Business

ANP gebruikt het label ANP Business om het portfolio aan informatie-, pr- en communicatiediensten mee aan te duiden. ANP Business staat los van de onafhankelijke redactie. Naast nieuwsmonitoring biedt ANP Business diensten als persberichtendistributie, distributie van expert quotes en fotografie in opdracht.

Over Haagse Feiten

Haagse Feiten is een toonaangevend platform voor het monitoren van politieke besluitvorming, bekend om zijn uitgebreide database en geavanceerde analytische tools.

Voor meer informatie over de ANP Politieke monitor en de samenwerking tussen ANP Business en Haagse Feiten, bezoek onze website of neem contact op.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen