Persuitnodiging – Ondertekening doorfietsroute Utrecht - Hilversum

19 OKT 2023 12:32 | Provincie Utrecht

Niet voor publicatie

Wanneer:       Dinsdag 31 oktober: 17.00 – 18.00 uur

Waar:              Mevrouw Peer, Eijkmanlaan 1250 te Utrecht

Twee provincies en drie gemeenten ondertekenen op dinsdag 31 oktober in het oude seinwachtershuis bij station Overvecht een overeenkomst voor de realisatie van de doorfietsroute Utrecht-Hilversum, de F27. Gedeputeerden Andre van Schie (provincie Utrecht) en Jeroen Olthof (provincie Noord-Holland) en de wethouders Lot van Hooijdonk (Utrecht), Bart Heller (Hilversum) en Pim van de Veerdonk (De Bilt) zetten hiermee vaart achter de aanleg.

Doel is met deze directe, veilige en comfortabele doorfietsroute meer inwoners te stimuleren om te fietsen naar het werk. De werkzaamheden aan deze route van 16 kilometer, zijn in 2028 als geheel klaar. Het werk bestaat grotendeels uit verbreden en verbinden van fietspaden, aanleggen van fietsstraten, tegels eruit halen en asfalteren, fietspad vrij liggend maken van de weg, oversteken verbeteren en veiliger maken. We nodigen je uit om hierbij aanwezig te zijn!

Programma:

17.00 uur           Fotomoment op nieuw fietspad voor Fort Blauwkapel

17.15 uur         Symbolische ondertekening en kort woordje bestuurders;

Na afloop van de korte toelichtingen is er ruimte voor de pers om vragen te stellen.

Wil je, als je van een van deze opties gebruik maakt, dit doorgeven aan miranda.mens@provincie-utrecht.nl? Dit is nodig in verband met de beveiliging op de locatie.

Waarom een netwerk van doorfietsroutes?

De vraag naar woningen en arbeidskrachten stijgt. Om te kunnen groeien en niet dicht te slibben, krijgt de fietser ruim baan. Fietsen is gezond, goed voor het milieu, houdt de regio bereikbaar en neemt minder ruimte in dan de auto.

Meer mensen op de fiets vraagt om een vlot, veilig en comfortabel fietsnetwerk. Juist om inwoners op een korte en langere afstand te stimuleren de fiets te pakken in plaats van de auto, legt provincie Utrecht samen met gemeenten een netwerk van doorfietsroutes aan. Met de doorfietsroutes worden bestaande fietspaden verbeterd, aan elkaar verbonden en voorzien van herkenbare belijning, bewegwijzering en waar mogelijk verlichting. Fietsers komen minder obstakels tegen en krijgen vaker voorrang op ander verkeer. De doorfietsroutes worden breed genoeg om ruimte te bieden aan alle fietsers, of ze nu snel of rustig fietsen.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws