Gratis camperweging: Weet exact wat je weegt voor een veilige reis!

12 JUN 2023 12:48 | NKC

De NKC organiseert ook in 2023 weer verschillende weegdagen voor campers onder het motto 'Weet wat je weegt'. Op zaterdag 17 juni van 10:00 tot 14:00 uur kun je de weegbrug vinden op het terrein van Down Under, Ravensewetering 1, 3439 ZZ Nieuwegein. Het is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

De NKC wil met deze weegcampagne de bewustwording rondom veiligheid vergroten en tegelijkertijd de drempel naar de weegbrug verlagen. Uit de weegcampagne van vorig jaar bleek namelijk dat meer dan een derde van de campers te zwaar beladen was. In Nederland is het toegestaan om met een B-rijbewijs een voertuig te besturen met een toegestane maximummassa van maximaal 3.500 kilogram.

Het is belangrijk om te weten wat het gewicht van je camper is, omdat een te zware camper niet alleen een boete kan opleveren, maar ook de rijstabiliteit en het remvermogen negatief kunnen beïnvloeden. Daarom roept de NKC camperbezitters op om zaterdag 17 juni met een volgeladen camper naar Nieuwegein te komen voor een representatief weegresultaat.

Dus, als je binnenkort op pad gaat met je camper en je wilt zeker weten dat je veilig en binnen de toegestane gewichten rijdt, kom dan langs op de weegbrug in Nieuwegein. Het is gratis en voor iedereen toegankelijk. Weet wat je weegt!

 

Noot voor de redactie: Voor vragen en verzoeken kunt u contact opnemen met Bert Hendriks via b.hendriks@nkc.nl, pers@nkc.nl of mobiel: 06 – 3921 5124 Over de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) De NKC is met haar 65.000 leden de grootste camperclub van Europa. Sinds haar oprichting in 1976 biedt de NKC inspiratie en kennis voor alle camperaars in Nederland én Europa. De NKC heeft een breed aanbod van camperreizen, specifiek op de camper gerichte verzekeringen en technisch advies. Daarnaast behartigt de NKC de belangen van alle camperaars op het terrein van duurzaamheid, wet- en regelgeving en de ontwikkeling van camperplaatsen in Nederland. Met het internationale platform Campercontact.com faciliteert de NKC camperaars in hun zoektocht naar de ideale overnachtingsplaats.

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme