Campercontact versnelt ontwikkeling met groeikapitaal

18 DEC 2023 19:00 | Campercontact

Campercontact, het Europese platform dat camperaars en camperplaats-aanbieders met elkaar verbindt, maakt vandaag bekend een groei-investering van twee miljoen euro te hebben ontvangen. Deze kapitaalinjectie, verzorgd door Airbridge Equity Partners, wordt ingezet om als scale-up verder te groeien in Europa.

"Deze investering luidt een nieuw hoofdstuk in voor Campercontact,” aldus Jorian Keij, CEO van Campercontact. “Wij geloven dat de beste camperavonturen beginnen met betrouwbare en toegankelijke informatie. Door een uitgebreid netwerk, kapitaal en knowhow van de markt stelt Airbridge Equity Partners ons in staat onze plannen te versnellen en deze belofte verder uit te bouwen.”

Campercontact splitste zich eerder dit jaar af als onderneming van de NKC, Europa's grootste camperclub en tevens investeerder in Campercontact.  "De NKC is blij te zien dat Campercontact, een belangrijke speler voor camperaars in Europa, zich met deze financiering versneld kan ontwikkelen," zegt Stan Stolwerk, directeur-bestuurder van de NKC, "Deze stap versterkt onze gedeelde doelstelling om camperreizen toegankelijk, betrouwbaar en plezierig te maken voor alle camperaars.”

Met meer dan een miljoen camperreizigers biedt Campercontact een betrouwbare bron van informatie voor het vinden van overnachtingsplaatsen. De community draagt bij door nieuwe locaties toe te voegen, reviews te schrijven en gedetailleerde camperroutes te gebruiken. Naast de Business-to-Consumer component zal Campercontact verder investeren in dienstverlening aan campings en camperlocaties in Europa, waardoor beheerders van overnachtingslocaties direct boekingen kunnen ontvangen via het platform en gebruikmaken van functionaliteiten voor meer zichtbaarheid.

Robin Rensen, Investment Director bij Airbridge Equity Partners, licht de investering toe: “Het opbouwen van een community is niet alleen bijzonder tijdrovend en waardevol voor gebruikers, het is vaak ook de enige manier om de uitdagingen op te lossen waar alle gebruikers van Campercontact zich gezamenlijk voor inzetten. Deze actieve community en een gepassioneerd team, stelt Campercontact in staat de standaard te worden voor de toekomst van camperreizen. Door de innovatieve roadmap betrekken we camperplekeigenaren nog intensiever, om zo de hele community en de daaruit voortkomende oplossingen samen te brengen.''

Over Campercontact

Meer dan een miljoen camperliefhebbers gebruiken Campercontact in alle seizoenen om een overnachtingsplek te vinden. Met geavanceerde filteropties vinden zij altijd een camperplaats of camping die bij hen past. De ruim 40.000 locaties in 58 landen zijn verzameld door de gebruikers zelf. De apps zijn te downloaden voor Android via Campercontact - Camperplaatsen - Apps op Google Play en voor iOS-gebruikers via Campercontact in de App Store

Over NKC

De NKC is met haar 65.000 leden de grootste camperclub van Europa. Sinds haar oprichting in 1976 biedt de NKC inspiratie en kennis voor alle camperaars in Nederland én Europa. De NKC heeft een breed aanbod van camperreizen, specifiek op de camper gerichte verzekeringen en technisch advies. Daarnaast behartigt de NKC de belangen van alle camperaars op het terrein van duurzaamheid, wet- en regelgeving en de ontwikkeling van camperplaatsen in Nederland.

Over Airbridge

Airbridge Equity Partners is een hands-on investeringsmaatschappij, opgericht door ondernemers, welke investeert in technologiegedreven bedrijven in Europa. Samen met de oprichters en management van schaalbare early-stage bedrijven, proberen we met praktische ervaring en genuanceerd perspectief groei te realiseren en bedrijven naar een volgende fase te brengen.

EINDE BERICHT

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme