2500 gezinnen met een ziek kind krijgen verrassing met Valentijnsdag

14 FEB 2022 14:06 | Stichting Opkikker

14 februari is de dag van de liefde. En dat hebben 2500 zieke kinderen en hun broertjes en zusjes geweten. Vrijwilligers reden het hele land door om hen een bijzonder Valentijnspakket te overhandigen. Zodra zij de doos openden, kwam er een groot hart uit vliegen, met een kaart en een chocoladehart. Van wie zal het zijn? Dat was natuurlijk de grote vraag. De verrassing bleek van Stichting Opkikker te komen, de stichting waar deze kinderen al jarenlang ambassadeur van zijn.

Ambassadeur zijn van Stichting Opkikker geeft kinderen eigenwaarde en kracht. Ze zijn geen (broertje of zusje van een) patiënt, maar ambassadeur van Stichting Opkikker! En dat niet alleen, de ambassadeurs vinden ook kracht bij elkaar, bij hun lotgenoten. De boodschap in de kaart kwam ook niet alleen van Stichting Opkikker zelf, maar ook van hun mede-ambassadeurs. Zij hadden een video opgenomen om hun vrienden te laten weten dat ze aan hun denken met Valentijnsdag.

Stichting Opkikker zet zich in voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Als je kind zo vaak ziek is, dan bestaat jouw wereld uit veel zorgen en onzekerheden. Ieder lichtpuntje helpt deze gezinnen om weer kracht te vinden om door te gaan. Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Door het organiseren van Opkikkerdagen, maar ook door bijvoorbeeld het verzorgen van deze actie voor Valentijnsdag.

Ook het Flevoziekenhuis kleurde rood tijdens Valentijnsdag. De overgebleven ballonnen werden hier namelijk uitgedeeld aan alle kinderen die op dat moment in het ziekenhuis lagen. Stichting Opkikker hoopt hiermee, ondanks alles, ook een lach op hun gezicht te kunnen toveren.

Meer binnen deze rubriek