Stichting Opkikker en Walibi Holland verwelkomen ruim 1400 gezinnen met een ziek kind

23 MRT 2022 13:20 | Stichting Opkikker

Op zaterdag 2 en zondag 3 april organiseert Stichting Opkikker in Walibi Holland ‘de Ambassadeursdagen’: een evenement waarbij ruim 1400 gezinnen een bijzonder dagje weg aangeboden krijgen. Deze gezinnen, waarvan één van de kinderen vaak zelf nog steeds ziek is, zetten zich in voor hun lotgenoten. Door middel van de Ambassadeursdagen hoopt Stichting Opkikker hen te kunnen bedanken voor hun inzet en de mogelijkheid te geven om in contact te komen met andere gezinnen.

Op een doodgewone dag raak je al niet snel verveeld tijdens een dagje Walibi Holland met al zijn achtbanen en attracties. Maar tijdens de Ambassadeursdagen wordt écht alles uit de kast getrokken om er een spectaculair weekend van te maken. Zo komt Flemming optreden, wordt er een speciale lintjesregen georganiseerd voor alle nieuwe Ambassadeurs en loopt er flink wat entertainment rond. Zelfs over de lunch hoeven de gezinnen zich geen zorgen te maken, want ook die wordt voor ze verzorgd. Dit alles gebeurt in het openingsweekend van Walibi Holland. 

Stichting Opkikker verzorgt lichtpuntjes voor gezinnen met een ziek kind. Wanneer je agenda zich vult met ziekenhuisbezoeken, de angst en zorgen het soms van je winnen en het dagelijkse leven compleet op zijn kop staat, dan zijn deze lichtpuntjes ontzettend belangrijk. Stichting Opkikker organiseert voor deze gezinnen daarom een Opkikkerdag, waarbij ze de hele dag verrast worden met activiteiten die speciaal voor hen georganiseerd zijn. Na afloop van de Opkikkerdag kunnen de kinderen ervoor kiezen om Opkikker ambassadeur te worden. Zij weten tenslotte als geen ander hoe het is om zo een onbezorgde dag te krijgen. Als ambassadeur doen zij (mee met) allerlei acties om geld op te halen voor de Opkikkerdagen of om de stichting meer bekendheid te geven.

Meer binnen deze rubriek