373 zieke kinderen en hun broertjes/zusjes krijgen onderscheiding van Stichting Opkikker

25 MEI 2021 13:12 | Stichting Opkikker

Aankomend weekend ontvangen 373 kinderen van Stichting Opkikker een exclusieve onderscheiding. Deze kinderen hebben het afgelopen jaar zelf – omdat zij zelf óf hun broer of zus langdurig ziek zijn - een Opkikkerdag mogen meemaken. Na de Opkikkerdag zijn zij ambassadeur van de stichting geworden, omdat zij zich in willen zetten voor andere gezinnen met een ziek kind. Dat is niet onopgemerkt gebleven! Vrijwilligers van Stichting Opkikker gaan daarom bij al deze ambassadeurs langs om ze op een wel heel bijzondere manier te ‘ridderen’.

Vrijwilligers van Stichting Opkikker staan aankomende zaterdag of zondag bij 373 ambassadeurs aan de deur met een kaart. Niet zomaar een kaart, maar een videokaart waarop te zien is dat er iets heel waardevols gemaakt en vervoerd wordt. Maar was is het precies? Gelukkig blijkt het koffertje – dat in de video te zien is – in de auto van de vrijwilliger te liggen. Deze wordt er natuurlijk meteen bij gepakt! En wat blijkt? Er zit een hele bijzondere Opkikkermedaille in, speciaal voor de ambassadeur! De medaille wordt opgespeld bij een trotse ambassadeur, waarna er geproost wordt met kinderchampagne!

Stichting Opkikker verzorgt al 26 jaar lang lichtpuntjes voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Tijdens de Opkikkerdagen die zij organiseren ontzorgen zij het hele gezin met een op maat gemaakt activiteitenprogramma. Helikoptervluchten, boeven vangen met de politie of omgetoverd worden tot echte prinses: niets is te gek! Nadat een gezin een Opkikkerdag heeft gehad, krijgen de kinderen de mogelijkheid om ambassadeur van de stichting te worden. Door dit ambassadeurschap probeert de stichting de kinderen trots, eigenwaarde en kracht te geven. De ambassadeurs zetten zich geheel vrijblijvend in om andere gezinnen met een ziek kind ook een dag ontspanning te bieden. Als dank voor hun inzet, worden alle ambassadeurs ieder jaar uitgenodigd voor de Ambassadeursdagen en worden de nieuwe ambassadeurs op een speciale manier gehuldigd. In verband met alle maatregelen rondom COVID-19 is Stichting Opkikker genoodzaakt om dit jaar de Ambassadeursdagen te verschuiven.

Stichting Opkikker is geheel zelfstandig en afhankelijk van zakelijk en particulier initiatief. Meer weten over de stichting? Neem een kijkje op www.opkikker.nl.

Het betreft een verrassing voor deze kinderen. Het is daarom belangrijk dat de informatie uit dit persbericht niet naar buiten wordt gebracht vóór zondag 30 mei 18:00 uur. Heb jij vragen naar aanleiding van dit persbericht of ontvang je graag meer informatie? Neem dan contact op met Ruby Oudejans: ruby@opkikker.nl / 06 51803370. Een interview met oprichter Ruud Sliphorst of het filmen van een gezin op het moment dat er een medaille gebracht wordt behoort tot de mogelijkheden.

Meer binnen deze rubriek