'Een workation zorgt voor vitalere medewerkers'

08 DEC 2023 09:08 | Moneybird

Dit is een expertquote van Edwin Vlieg, Oprichter en CEO, Moneybird

U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen, met vermelding van de naam van de expert en organisatie. Aanleiding: Moet je als werkgever een ‘workation’ toestaan? - NRC

Medewerkers moeten, als dat technisch gezien kan, de mogelijkheid hebben om vanuit het buitenland te werken. Het klinkt complex om zoiets te faciliteren, maar dat valt best wel mee.

Waar vooral op gelet moet worden is de privacy. Als een medewerker bijvoorbeeld in een internetcafé zit, moet er goed gelet worden of iemand kan meekijken. En of er gebruikgemaakt wordt van een vpn. En hetzelfde geldt voor een medewerker in een co-workingspace.

Met de mogelijkheid om medewerkers vanuit het buitenland te laten werken biedt een werkgever extra flexibiliteit. Dat wordt goed gewaardeerd door medewerkers die bijvoorbeeld familie in het buitenland hebben of een partner die er studeert, maar niet genoeg vrije dagen hebben om hen voor langere tijd te kunnen bezoeken.

Zij kunnen dus, met behoud van vrije dagen, in het buitenland hetzelfde werk uitvoeren als hier. Ook het belang van een gezonde werkplek is essentieel voor de vitaliteit. Tegelijkertijd staat daar dan weer het volgende tegenover: medewerkers die vanuit het buitenland werken zijn vaak actiever en bewegen dus meer, wat de gezondheid ten goede komt.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen