Wie wordt Nederlands meest innovatieve student van 2021? Dit zijn de 10 finalisten!

15 SEP 2021 09:15 | Triangle PR

INNOVATE, een initiatief van Stichting Innovatiefabriek Arnhem, zoekt de meest innovatieve student van Nederland. In samenwerking met diverse partners, waaronder ASA, beloont INNOVATE de winnende student met €5000 prijzengeld, plus een geheel verzorgde reis naar Silicon Valley. Meer dan 100 vooruitstrevende studenten hebben zich hiervoor aangemeld. Wie pakt deze felbegeerde titel?

De afgelopen maanden heeft INNOVATE, samen met verschillende partners, gezocht naar studenten en net afgestudeerden met een fantastisch idee of initiatief. Vanuit alle hoeken van het land stroomden de aanmeldingen binnen. Dit zijn de 10 finalisten bekend. 

Dit zijn de 10 finalisten

Dennie de Jager van Hanzehogeschool Groningen - ExoDevo

De ontwikkeling van een exo-skelet dat zowel de fysieke als mentale gezondheid van de mens verbeterd en lichamelijke functies efficiënter maakt. 

Marcel Kempers van Technische Universiteit Delft - Reef Support

Reef werkt samen met partners over de hele wereld om maritieme oplossingen te ontwikkelen om de overgang van data naar beslissingen te versnellen om de oceanen te beschermen.   

Daan Spanjaards van Technische Universiteit Eindhoven - RenewCO2

RenewCO2 ontwerpt en zet milieuvriendelijke en kosteneffectieve systemen op die koolstofdioxide omzet in mierenzuur. 

Violette Defourt van Universiteit Leiden - Rapidemic

Rapidemic biedt een platformtechnologie die in staat is om patiënten die besmet zijn met ziekteverwekkers in minimale tijd snel en nauwkeurig te diagnosticeren. 

Ivan Roy van Radboud Universiteit - Drive Maxy

Drive Maxy is een online platform dat mensen die hun rijbewijs willen halen in contact brengen met een rijschool/instructeur die perfect bij hen past. 

Chingiskhan Kazakhstan van Hogeschool Arnhem Nijmegen - Bondi

Bondi biedt duurzame deelsystemen aan voor reizigers in steden. Zij streven naar de verbonden, gedeelde, autonome en elektrische (CASE) mobiliteit toekomst.

Joost/Gabriel van Universiteit van Amsterdam - LegalCrowd

LegalCrowd is hét crowdfundingplatform voor rechtszaken in Nederland. 

Eva Everloo van Wageningen Universiteit - Pyropower

Pyropower is een Nederlandse agro-tech startup met de missie om de impact van voedselafval te verminderen en de circulaire economie te promoten. 

Jardo Stammeshaus van Vrije Universiteit Amsterdam - Liion Power’s Battery Life Extenders

Liion Power’s Battery Life Extender werkt aan het ontwikkelen van een universele ‘Battery Life Extender’.

Carl de Liedekerke Beaufort van Technische Universiteit Eindhoven - Team Daedalus: Solar-powered autonomous drone

De missie van Team Daedalus is het revolutionaliseren van de manier waarop toezicht wordt gehouden op bouw en infrastructuur projecten, met als einddoel een positieve humanitaire impact.

De finalisten krijgen een intensieve Bootcamp met trainingen en coaching van grote organisaties, waaronder PwC, waar zij leren hoe zij écht impact kunnen maken met hun veelbelovende initiatief. Op 30 september wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Rianne Koene, directeur ASA:

‘De afgelopen periode hebben wij ons netwerk ingezet om studenten en net afgestudeerden te informeren over INNOVATE. Nederland is qua oppervlakte misschien klein, maar we zijn groots als het om innovatie gaat. Het is dan ook heel belangrijk om dat te stimuleren. ASA staat achter ‘doen wat voor jou werkt’, en kent de weg van student tot professional. In deze ambitieuze studenten zien wij een duidelijke overeenkomst: op onderscheidende wijze je droom achternagaan. Daarom vindt ASA het belangrijk om ook de nummers 2 t/m 5 te belonen met een prijs. Al ben je nu niet de eerste, blijf doorzetten en jezelf ontwikkelen. Jouw moment komt vanzelf!’

De winnaar wint een geheel verzorgde reis naar Silicon Valley en €5.000 prijzengeld om het idee verder mee uit te werken. ASA biedt de nummers 2 t/m 5 elk 3 tickets voor Dutch Design Week. Daarnaast krijgen zij toegang tot het netwerk en aandacht voor hun initiatieven via INNOVATE.community, Quote, Quest, ASA en alle overige partners die betrokken zijn bij het project. 

Voor meer informatie: https://www.innovate.community

Dit is een origineel bericht van Triangle PR

Meer binnen deze rubriek