Maak een feestje van Dry January met deze bruisende mocktails

16 JAN 2024 11:04 | Triangle PR

Dry (of Damp) January, de maand waarin we alcohol links laten liggen, is voor velen uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Er zijn verschillende beweegredenen om mee te doen aan de trend. Dit is het uitgelezen moment om zowel te detoxen na de feestdagen, als het startsein voor de goede voornemens om gezonder te leven of te minderen met alcohol. Deze verandering in levensstijl betekent niet dat je nee hoeft te zeggen tegen feestjes, integendeel juist! Met de handige bruiswatermachines en sodamixen van SodaStream tover je in een mum van tijd de lekkerste drankjes op tafel, zonder ook maar één druppel alcohol. Zo wordt Dry January een feestje!

Zo’n tien jaar geleden vond de allereerste officiële Dry January challenge plaats. Ieder jaar lijkt de populariteit toe te nemen, met name vanwege de vele gezondheidsvoordelen van een alcoholvrij leven. Zo blijkt uit onderzoek dat je niet alleen beter slaapt en beter gehumeurd bent maar ook sneller afvalt. Na een gezellige periode zoals het feestseizoen kan het lastig zijn om in één keer te stoppen met oude gewoontes. 

De nieuwste trend op dit gebied is Damp January, waarbij je je alcoholinname mindert. Om van een succesvolle Dry of Damp January te genieten, kunnen een aantal kleine aanpassingen een wereld van verschil maken. Alcoholvrije drankjes, zoals mocktails, zijn daar een goed voorbeeld van. Iedereen kan zijn creativiteit de vrije loop laten met mocktails. Denk aan het toevoegen van vers fruit of kruiden, zoals munt. 

Het maken van een verfrissende mocktail hoeft niet ingewikkeld te zijn. SodaStream bruiswatermachines en sodamixen zijn bij uitstek geschikt voor een heerlijk bruisende mocktailbasis. Naast perfect bruisend water kan je met sodamixen als Pepsi, 7UP en de bio mixen in een handomdraai een lekker glas frisdrank of mocktail maken. 

Kies bijvoorbeeld voor een alcoholvrije Bessen 7UP met de SodaStream 7UP en BIO Zwarte Bes Limonade sodamixen. Of maak een Virgin Mojito met de Sodastream Mojito mix. Voor deze mocktails hoef je alleen bruisend water toe te voegen, dat je heel gemakkelijk maakt met één van de SodaStream bruiswatermachines. Extra handig is dat je zelf bepaalt hoeveel bubbels en sodamix je toevoegt aan het water. Een frisse mocktail is daardoor altijd volledig naar eigen smaak!

Mocktails helpen niet alleen bij het stillen van de craving naar een alcoholisch drankje, maar ze hydrateren beter dan alcoholische varianten. Daarnaast zijn ze beter voor de organen en blijft de hangover achterwege. Om het geheel wat gezonder te maken, kan je vers fruit toevoegen voor een frisse touch. Dat is toch mooi meegenomen bij de goede voornemens. Proost!

SodaStream is o.a. verkrijgbaar bij Bol, CoolBlue, HEMA en op sodastream.nl.

Kijk voor hi-res beeldmateriaal op: https://www.dropbox.com/scl/fo/2cmrami154amvnyn5j4gs/h?rlkey=7e6q0reu4bsec3ye9x3bus5yb&dl=0

Meer binnen de rubriek Diversiteit, lifestyle en mode