Aantal geregistreerde campers stijgt met 6,3 %

06 DEC 2023 12:52 | NKC

In het afgelopen seizoen, van september ’22 t/m augustus ’23, is het aantal campers in Nederland wederom gestegen. Waren er in september ’22 nog 176.000 campers geregistreerd, eind augustus ’23 is dit aantal gegroeid naar 187.466. Een stijging van 6,3 %.

Camperen is al jaren bezig aan een flinke opmars in Nederland en Europa. Vooral in de Corona periode is de populariteit nog eens extra toegenomen. De cijfers van het voorbije seizoen laten zien dat de toename structureel is.

Stan Stolwerk, directeur/bestuurder van de NKC: ‘Vanzelfsprekend ben ik hier blij mee. De cijfers bewijzen niet alleen de populariteit maar ook de economische kracht van de camperbranche. Zowel de productie en onderhoud van campers en natuurlijk de campings en camperplaatsen waar camperaars verblijven vormen een economisch belangrijke pijler van de Nederlandse recreatieve sector’.

Camperen is de ultieme vrijheid: het biedt de mogelijkheid om er op elk gewenst moment op uit te trekken naar een willekeurige bestemming. Daarnaast toont onderzoek aan dat camperen klimaatvriendelijker is dan hotel-, vlieg- en cruisevakanties. Wel is het zo dat door de toegenomen populariteit vaker gereserveerd moet worden op camperplaatsen. Zeker in de zomer is er met name in de kustprovincies een tekort aan camperplaatsen. De NKC zet zich in om het huidige aantal camperplaatsen in Nederland (ruim 1100) verder uit te breiden.    

Noot voor de redactie: Voor vragen en verzoeken kunt u contact opnemen met Bert Hendriks via b.hendriks@nkc.nl, pers@nkc.nl of mobiel: 06 – 3921 5124 Over de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) De NKC is met haar ruim 65.000 leden de grootste camperclub van Europa. Sinds haar oprichting in 1976 biedt de NKC inspiratie en kennis voor alle camperaars in Nederland én Europa. De NKC heeft een breed aanbod van camperreizen, specifiek op de camper gerichte verzekeringen en technisch advies. Daarnaast behartigt de NKC de belangen van alle camperaars op het terrein van duurzaamheid, wet- en regelgeving en de ontwikkeling van camperplaatsen in Nederland. Met het internationale platform Campercontact.com faciliteert de NKC camperaars in hun zoektocht naar de ideale overnachtingsplaats.

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme