ROEF Expeditie over de mooiste daken mét live muziek, workshops, tastings en silent disco

25 AUG 2022 08:02 | ROEF

Zaterdag 3 september presenteert het hoogste festival van Amsterdam: de ROEF Expeditie. Voor het zevende jaar op rij brengt ROEF festivalgangers naar boven. Bezoek zes van de mooiste daken van Amsterdam, mét speciaal programma. Van live muziek en karaoke tot silent disco op het dak. Van workshops, tastings tot een literair programma te aanschouwen vanuit een hottub. Dakhoppen kan, met een ROEF Expeditie ticket, van 17.00 tot 23.00 uur. ROEF vraagt met de Expeditie aandacht voor de kansen die – vlak boven ons hoofd – voor het grijpen liggen. 

   

Zes daken: vol programma én met prachtig uitzicht

Iedereen die graag de nazomer opzoekt en de wind in de haren voelt, is meer dan welkom om het Amsterdamse daklandschap te ontdekken. Een greep uit het programma van de ROEF Expeditie: Braziliaanse muziek onder de indrukwekkende lichtkoepel van Capital C, een tasting van awardwinnend kookboekauteur Jason Tjon Affo bij Zoku en silent disco op het dak van Spaces Amstel. Of een workshops en live muziek in de daktuin van GAPP, een pop-up karaokebar bij The Student Hotel en de gouden combinatie van spoken word en hottubs bij Volkshotel. En niet te vergeten: de mooiste uitzichten over de stad. 

De bijzondere daken liggen aan de Knowledge Mile (de Weesper- en Wibautstraat in Amsterdam Oost) op korte fiets/loopafstand van elkaar. Meer informatie over het programma en tickets is te vinden op roefamsterdam.nl/roef-expeditie-2022. Tickets (€16,50) zijn te koop via roef.stager.nl/web/tickets.

“Met de expeditie willen we het publiek laten zien wat er allemaal kan op het daklandschap. Dat kan nergens beter dan langs de Wibaut- en de Weesperstraat waar technisch veel mogelijk is. Een aantal daken zijn inmiddels prachtig ontwikkeld, denk aan het groene dak van ZOKU, de Highlight op het dak van de voormalige diamantfabriek Capital C of de sauna op het dak van Volkshotel. Deze pareltjes inspireren. Daarnaast is dit voor ons dé plek waar we ons dakpark, waar je middels bruggen van dak naar dak loopt, zouden kunnen realiseren.” - Remco Moen Marcar, initiatiefnemer van ROEF

Onbenutte ruimte én kansen op het dak

ROEF, het jaarlijkse Rooftop Festival, vraagt aandacht voor onbenutte ruimte op de bovenlaag van de stad. Amsterdam heeft namelijk een groot gebrek aan ruimte én groen, terwijl op de daken nog 12 vierkante kilometer braak ligt. Dat zijn 25 Vondelparken! Platte daken vormen zelfs het grootste braakliggende terrein van Nederland. Dat moet veranderen, meent het team achter ROEF. Daken kunnen een bijdrage leveren aan een meer duurzame, klimaatbestendige, biodiverse, inclusieve en levendige stad. Het dakoppervlak biedt in potentie ruimte voor energieopwekking, regenopvang, het verbouwen van gewassen, recreatie, sport, wonen en werken. Kortom, een wereld vol mogelijkheden boven ons hoofd!

Grande finale van het Dakseizoen 

De ROEF Expeditie is de grande finale van een prachtig Dakseizoen. Het ROEF Dakseizoen opende op 10 juni en wordt op 17 september afgesloten. Wie omhoog keek afgelopen zomer, zag onder andere dansers langs gevels zwieren tijdens Julidans, tien dagen interactief theater op het dak van parkeergarage Q-park Westergasfabriek in samenwerking met Holland Festival, de mooiste films op het dak van NEMO in samenwerking met IDFA en Cinetree en unieke kunstwerken op het daken binnen het RARE programma: nog te bezoeken tot 17 september. 

 

Meer binnen deze rubriek