BlueWaveDigital wordt OrangeValley Group en investeert meer in innovatie en toptalent

05 JUL 2022 14:00 | OrangeValley

Februari 2022 lanceerde de agencies OrangeValley, BlueElevation en CopperIM hun gezamenlijke samenwerking onder de naam BlueWaveDigital. Nadat ook Aubergine IT zich bij de groep heeft aangesloten werd hun technische marketingkennis versterkt en groeide het aantal klanten in 2022 fors. Er werd in meer dan vijf rubrieken in de Emerce 100 een hoge score gehaald. Waarbij OrangeValley in drie rubrieken schitterde en ook kreeg het internationale partnership met Semrush glans met flink veel internationale exposure en opdrachten. Internationaal bleek echter de term “BlueWave” te weinig onderscheidend. Daarmee werd internationaal de naam OrangeValley steeds meer gebruikt. De naamsbekendheid, het trackrecord en de reputatie van OrangeValley in de afgelopen bijna 15 jaar heeft daarbij enorm geholpen. Per 1 juli verandert de naam van BlueWaveDigital in OrangeValley Group en dat is ook het startschot van een nieuwe campagne om toptalent de ruimte te geven om zich versneld te gaan ontwikkelen. 

Terwijl de naam BlueWaveDigital op nationaal niveau meer bekendheid kreeg, zorgde de naam internationaal voor verwarring. De versnelling en sterke internationale groei maakte duidelijk dat de term “BlueWave” door te veel bedrijven wordt gebruikt, maar ook internationaal minder krachtig is dan het merk “OrangeValley”. Waarbij OrangeValley staat voor “Orange” als kenmerk voor Nederlandse ondernemende cultuur en “Valley” staat voor vallei waarin nieuwe ideeën en toptalent de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Juist dat laatste is waar de groep voor wil staan. Om die reden is besloten om de initiatieven als groep voortaan onder het merk OrangeValley Group in de markt te brengen. 

Start OrangeValley Academy per 1 september 2022

Per 1 september opent OrangeValley Academy haar deuren. De opleidingen van CopperIM (Springest waardering 9.1) gaan een belangrijke rol spelen in. De opleidingen die OrangeValley Group aanbiedt aan onze eigen consultants worden dan ook grotendeels openbaar. Sander Jacobs wordt de directeur van OrangeValley Academy. 

Sander Jacobs: “De ontwikkelingen in ons vakgebied gaan snel, het op niveau brengen en houden van de online marketing kennis is een continu proces. Vanuit onze opleidingslocaties in Breukelen en Arnhem gaan we vanaf 1 september het aantal opleidingen fors uitbreiden. Daarmee zorgen we ervoor dat onze consultants zich sneller kunnen ontwikkelen, maar we gaan de opleidingen ook aanbieden aan onze opdrachtgevers. 

Steven Heijtel benoemd tot CTO per 1 september 2022

Door de komst van Aubergine IT heeft de groep een enorme stap gemaakt in haar technische kennis. Het belang van een goede marketing stack en de juiste technologie is onontbeerlijk. Steven Heijtel wordt vanaf 1 september de CTO binnen OrangeValley Group. 

Steven Heijtel: “Vanuit Aubergine IT zijn we al jaren betrokken bij technologische vraagstukken bij grote opdrachtgevers. In mijn rol als CTO binnen de groep zal ik gaan focussen op het versnellen van de technologische innovaties, zodat we als groep ook voorop gaan lopen in de adoptie van nieuwe technologie. Door ook werk te automatiseren kunnen we een kortere time-to-market realiseren en tegelijkertijd de kosten verlagen zo snijdt het technology mes aan twee kanten.”

OrangeValley Group is het afgelopen half jaar gegroeid naar meer dan 250 opdrachtgevers en 90 consultants. Een onafhankelijke agency groep met brede expertise en “digital first” vakmanschap met meer dan 15 jaar ervaring, bij een breed spectrum aan opdrachtgevers in binnen- en buitenland.

Over OrangeValley group

OrangeValley Group is de groepsnaam achter de agencies OrangeValley, Copper IM, BlueElevation, MetaDimensions, Aubergine IT , Brooklyn Media & Technology en OrangeValley Professionals. OrangeValley Group is een digital agencygroep met de focus op data driven digital marketing. Een combinatie van toonaangevende bureaus met elk hun eigen specialisme werken binnen OrangeValley Group samen vanuit dezelfde visie en aanpak. Meer informatie over OrangeValley Group vindt u op www.orangevalley.group

De gezamenlijke ambitie van de OrangeValley Group is om de beste in haar vak te zijn. De beste werkgever met veel doorgroeimogelijkheden en ruimte voor eigen initiatief. De DIA award voor OrangeValley, de CRO Award voor BlueElevation en de 9.1. waardering vanuit Springest voor CopperIM passen binnen deze ambitie.

Voor meer informatie, interviewverzoeken of meer beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Anouk Sintniklaas op telefoonnummer: 030-8200200 of via e-mail: info@orangevalley.nl

Meer binnen de rubriek Pr, marketing, communicatie en sales