'Jonge veertigers keren trend en maken top bedrijven klimaatbewuster'

16 AUG 2023 17:21 | Top of Minds

Dit is een expertquote van Auke Bijnsdorp, Founder en Managing Director van Top of Minds Executive Search.

U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen, met vermelding van de naam van de expert en organisatie. Aanleiding: Klimaatopwarming schaadt Europese economie nu al

Volgens vele experts lijdt de Europese economie nu al forse schade door de klimaatopwarming. Ook binnen de top van het bedrijfsleven baart dit zorgen en steeds meer professionals en leidinggevenden trekken zich dit persoonlijk aan.

De klassieke statussymbolen waren lange tijd een goed salaris, een dikke auto en vooral veel mensen die aan je rapporteren. Die trend lijkt nu definitief gekeerd. Kandidaten voor topposities vragen zich nu vooral af hoe ze groene impact kunnen maken als ze op zoek gaan naar een nieuwe baan. Bij Top of Minds zien we deze beweging richting groene zingeving het sterkst bij de jonge veertigers.

Iedere week spreken honderden kandidaten uit het topsegment met de consultants van Top of Minds over hun persoonlijke drijfveren. We zien echt een verschuiving van “Ik wil erkenning en herkenning” naar “Ik wil me niet schuldig voelen”.

Blijkbaar heeft de niet-aflatende stortvloed aan slecht klimaatnieuws een knagend effect op het psychologisch welzijn van mensen die professioneel verantwoordelijkheid dragen. Veertigers hebben dit meer dan dertigers, valt daarbij op. Het goede nieuws voor deze kandidaten is dat in onze ervaring banen die positief bijdragen aan het klimaat net zo goed betalen als ‘grijze banen’.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen