Holland Norway Lines vanaf 1 juni terug op de Eems: afvaarten vanaf Emden

16 MEI 2023 09:14 | Holland Norway Lines

De rederij Holland Norway Lines start per 1 juni met de verbinding tussen Emden en Kristiansand en keert hiermee, na een tijdelijk verblijf van 6 weken in Cuxhaven, terug op een vaste locatie in de Eems. 

Emden is vlak over de Duitse grens gelegen bij Groningen. De nieuwe haven is goed bereikbaar met een eigen shuttlebus vanaf station Groningen én ruime parkeergelegenheid bij de vertrekterminal. ‘We zijn erg blij dat we met onze nieuwe locatie hier in Emden weer eenvoudig bereikbaar zijn voor de Nederlandse vakantieganger’, aldus Morten Aggvin, CEO.  

Forse groei belangstelling 

De nieuwe verbinding is erg in trek. Ten opzichte van het al populaire eerste jaar ligt het aantal boekingen met een groei van 25% ver boven verwachting. Voor Nederlanders blijft Noorwegen onverminderd populair en wordt het ook steeds meer gezien als een aantrekkelijk alternatief voor een vakantie in Zuid-Europa of de overvolle luchthavens. De MS Romantika vaart vanaf 1 juni meerdere keren per week tussen Emden en het Noorse Kristiansand. 

Foto: Tim Kooren

 

Holland Norway Lines nodigt de pers van harte uit om bij de eerste afvaart vanuit Emden aanwezig te zijn. De MS Romantika zal op 1 juni om 17.00 vertrekken vanuit de haven. Op korte termijn organiseert HNL een persreis waarbij we de pers van harte uitnodigen om deel te nemen. De uitnodigen volgen binnenkort. Bij interesse kun je je alvast aanmelden via: press@hollandnorwaylines.com. Voor meer informatie over dit persbericht of de eerste afvaart kunt je je richten tot press@hollandnorwaylines.com of via Press Officer Wouter Steenhuisen +31 (0)6 50 55 23 33.

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme