Wegwerkzaamheden Amersfoortseweg tussen Zeist en Soest

03 MEI 2023 15:45 | Provincie Utrecht

Vanaf maandag 8 mei tot en met vrijdag 29 september 2023 voert Mourik Infra B.V. in opdracht van de provincie Utrecht wegwerkzaamheden uit aan de Amersfoortseweg (N237) tussen Zeist en Soest, vanaf de kruising met de Nieuwe Dolderseweg/Zandbergenlaan (N238) in Huis ter Heide tot en met de kruising met de Van Weerden Poelmanweg (N413) in Soesterberg.

Eerst de fietspaden, dan de hoofdrijbaan

De werkzaamheden betreffen zowel de fietspaden als de hoofdrijbaan en worden gefaseerd uitgevoerd om de hinder voor het verkeer en de omgeving zo gering mogelijk te laten zijn. De fietspaden aan weerszijden van de weg zijn als eersten aan de beurt. Deze werkzaamheden duren tot 25 augustus en geven weinig hinder voor het verkeer en de omgeving. Alleen van 10 op 11 mei en van 11 op 12 mei (tussen 20:00 uur ’s avonds en 06:00 uur de volgende ochtend) wordt de weg in de richting Amersfoort > Utrecht afgesloten om een barrier te kunnen plaatsen op de hoofdrijbaan. Op die manier kunnen de fietsers tijdens de werkzaamheden veilig en afgeschermd gebruik maken van een gedeelte van de hoofdrijbaan en hoeven ze niet om te fietsen.

Drie weekendafsluitingen in augustus en september

Tussen 25 augustus en 29 september volgt het groot asfaltonderhoud aan de hoofdrijbaan van de N237 waarbij er sprake is van drie weekendafsluitingen. Het gaat om de weekenden van 25-28 augustus, 1-4 september en 15-18 september. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A28.

Faseringsboekje en BouwApp

Voor de omgeving is een faseringsboekje gemaakt waarin de werkzaamheden en de verkeersmaatregelen overzichtelijk zijn opgenomen. Het faseringsboekje is bijgevoegd als bijlage. Ook is er een BouwApp beschikbaar waarop je de actuele stand van zaken kunt volgen op je mobiele telefoon.

Download en installeer de BouwApp > Ga naar ‘Ontdek’ > Zoek: ‘N237 Soesterberg’ > Selecteer het project > Klik op volgen.

Meer informatie is ook te vinden op www.provincie-utrecht.nl/n237soesterberg

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek