Trouwlocatie onderzoek van 2024: Nederlanders trouwen het liefst aan het water

02 MEI 2024 08:52 | Skydreams/ Weddingspaces

Het trouwseizoen is weer van start! Nederlanders zijn buitenmensen en dat zien we terug in hun trouwlocatie keuze. Elkaar buiten het ja-woord geven, heeft voor de meeste aanstaande bruidsparen de voorkeur. Het allerliefst zien Nederlanders dat hun trouwlocatie aan het water ligt. Dat kwam naar voren in een onderzoek dat is uitgevoerd door trouwplatform Weddingspaces.

Buiten trouwen, maar niet aan het strand

Aan het water trouwen heeft de voorkeur voor het Nederlandse koppel. 65% van de bruidssparen in spé ziet zichzelf trouwen aan de waterkant. Trouwen in een landelijke trouwomgeving of in een bos zijn ook populaire opties, 60% van de Nederlanders ziet dat wel zitten. 

Stad is minder populair

Trouwen in een stedelijke omgeving is beduidend minder populair. Slechts 14% van de koppels zegt dat te overwegen. Nederlandse bruidsparen zoeken voor hun bruiloft graag de ruimte, rust (en het water) op buiten de steden. 

Goede sfeer en informele setting

Bij de keuze voor een trouwlocatie is de sfeer doorslaggevend. 94% van de Nederlanders geeft aan dat de sfeer het belangrijkste is waarop zij hun keuze bepalen. Ter vergelijking, 49% geeft aan dat de kosten voor hen het belangrijkst zijn bij deze keuze. 

De sfeer van de trouwlocatie moet passen bij een informele bruiloft. Bijna de helft van de ondervraagden prefereert een informele setting boven een meer chique en formele setting voor hun bruiloft. 45% van de Nederlanders geeft aan dat zij eigenlijk het liefst romantisch en informeel buiten onder een boom trouwen, terwijl 16% de voorkeur geeft aan een formele sfeer in een chique trouwzaal. 

Laten we dus maar hopen dat het trouwseizoen van 2024 veel mooie dagen zal opleveren, met veel zonnige buiten huwelijken!

 

Verantwoording onderzoek Het onderzoek van Weddingspaces naar trouwlocatie omgevingen en trouwlocatie prioriteiten is uitgevoerd onder 735 Nederlanders. De interne cijfers zijn op basis van de periode mei 2023 t/m maart 2024 waarbij een enquête is gehouden onder websitebezoekers naar trouwvoorkeuren.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws