Positieve geluiden over klimaatvooruitgang 

22 MRT 2021 10:41 | Triangle PR

PERSBERICHT 

Positieve geluiden over klimaatvooruitgang 

Klimaatverandering zorgt bij veel mensen voor slapeloze nachten. Europees onderzoek toont aan dat de veelal negatieve berichtgeving over dit onderwerp in de media een gevoel van onmacht creëren, waardoor mensen zich niet aangespoord voelen om zelf tot actie over te gaan. Terwijl berichten over wat al wél lukt om klimaatverandering tegen te gaan dat wel doen. Daarom worden vandaag 6 super-rustgevende-klimaatvooruitgang-engineering-tracks gelanceerd op Spotify. Het positieve geluid waarin wordt verteld wat voor goede dingen er nu al gebeuren. Dat is namelijk óók het melden waard. 

Europees onderzoek van Vattenfall uit 2020 laat zien dat bijna een derde (28%) van de mensen in Zweden, Duitsland, Nederland, Denemarken, Finland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk klimaatverandering vandaag de dag als het meest urgente mondiale probleem zien, belangrijker dan epidemieën en economische recessie. Maar liefst 69% van de mensen omschrijft zichzelf als "heel" of "heel erg" bezorgd over klimaatverandering. Vattenfall ontwikkelde daarom een playlist met 6 rustgevende tracks om de luisteraar op een kalmerende manier van gedetailleerde, technische informatie over de vooruitgang die op dit moment al wordt geboekt om klimaatverandering tegen te gaan. Niet alleen door de energieleverancier zelf, maar binnen de gehele samenleving. Audio apps voor meditatie en slaaphulp, zijn een veelvoorkomend hulpmiddel geworden bij gevoelens van angst of gewoonweg als manier van ontspanning. Om die reden is gekozen voor de Super-rustgevende-klimaatvooruitgang-engineering-tracks.

Ella Hollander-Jalil, Brand Manager Nederland Vattenfall; ‘Wij realiseren ons als geen ander hoe groot het klimaatprobleem is – we werken er elke dag hard aan om nieuwe wind- en zonneparken te bouwen en het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. Bij die grote uitdaging hoort óók het benoemen van de positieve vooruitgang die we boeken bij het bereiken van ons doel; het mogelijk te maken fossielvrij te leven binnen één generatie. Een evenwichtigere discussie over klimaatverandering kan ons daadwerkelijk inspireren om klimaat-slimmer te leven. Vattenfall hoopt door deze Spotify-ervaring luisteraars, met een knipoog, een beetje te verlichten en iets meer te laten ontspannen. Er moet echt nog veel gebeuren om de klimaatuitdaging op te lossen, maar er wordt wel al voortgang geboekt. En dat mag ook wel eens getoond worden.’

De playlist bestaat uit 6 tracks die zijn gemaakt met behulp van verschillende soorten informatie en rapporten van diverse energieorganisaties. Elke track zoomt in op een specifiek onderwerp, zoals zonne-energie, windenergie, elektrificatie van transport, waterkracht en de elektrificatie van de industrie. De 10 tot 15 minuten durende verhalen worden op een kalmerende manier en door een geruststellende stem verteld. 

De Super-rustgevende-klimaatvooruitgang-engineering-tracks zijn exclusief te beluisteren bij Spotify https://open.spotify.com/playlist/75DWxzSIC8mJzS7ex6KYVB?si=LbH3Nz7UTb2QLDRS1O7wHg

—EINDE PERSBERICHT—

Meer binnen deze rubriek