Efficiënter ondernemen? Lease een printer!

01 JUL 2024 10:59 | DigitalRise BV

In een wereld waar tijd geld is, speelt elke tijdbesparing of verbetering van de bedrijfsefficiëntie een cruciale rol. Een aspect dat vaak over het hoofd gezien wordt door veel bedrijfsleiders is de manier waarop hun organisaties hun printerapparatuur beheren. In dit artikel zoeken we uit hoe printer leasen kan zorgen voor een efficiëntere onderneming.

Een printer leasen – wat is dat?

Printerleasen is een service waarbij bedrijven hun printapparatuur huren van gespecialiseerde aanbieders in plaats van ze te (voor veel geld) te moeten kopen. Dit model biedt bedrijven flexibiliteit en belangrijke economische voordelen: duizenden euro’s die elders besteed kunnen worden. Door te kiezen voor leasing, vermijden bedrijven grote initiële investeringen en kunnen ze profiteren van de nieuwste technologieën, zonder bijkomende kosten.

Efficiëntere bedrijfsvoering

Een van de grootste voordelen van een printer leasen is dat het helpt de productiviteit te verhogen. Leaseovereenkomsten zijn vaak inclusief onderhoud en reparatie, wat betekent dat eventuele technische problemen snel worden opgelost zonder significant tijdverlies. Bedrijven kunnen zo downtime verminderen en de continuïteit van hun werkzaamheden waarborgen.

Kostenbeheersing en budgettering

Budgettering wordt eenvoudiger met printerleasen omdat het een vaste maandelijkse uitgave is, die gemakkelijk te anticiperen is. Bedrijven hoeven zich geen zorgen te maken over onverwachte uitgaven die vaak gepaard gaan met het bezit van apparatuur, zoals reparaties of vervanging van onderdelen. Dit maakt de financiële planning transparanter en betrouwbaarder.

Toegang tot geavanceerde technologie

In een snel veranderende technologische wereld kan het daadwerkelijk in bezit hebben van printers een risico vormen, vanwege de onvermijdelijke veroudering en bijbehorende inefficiëntie. Leasing stelt bedrijven in staat om gemakkelijk up-to-date te blijven met de nieuwste bedrijfsprinters zonder extra investeringen. Dit niet alleen bevordert de productiviteit maar zorgt ook voor hogere kwaliteit in professioneel gedrukte materialen.

Beter voor het milieu

Printerleasen heeft ook milieuvoordelen. Door gebruik te maken van modernere, efficiëntere machines kunnen bedrijven hun energieverbruik verminderen en minder afval genereren. Veel leasemaatschappijen biedenn ook recyclingprogramma’s aan, wat bijdraagt aan een duurzamere bedrijfsvoering.

Alleen maar voordelen

Een printer leasen is dus een slimme keuze voor bedrijven die efficiënter willen werken, zonder meer te betalen. Een modern bedrijf kan eigenlijk niet zonder printer, maar moet ook twee keer nadenken over elke pagina die ze af willen drukken: is het wel echt nodig?

Wanneer het wel echt nodig is, biedt een lease toegang tot de nieuwste technologieën, zonder steeds weer nieuwe printers te moeten kopen. Dat helpt dus ook om het hele systeem groener te maken: afdrukken zonder de voetafdrukken dus.

Meer binnen de rubriek Pr, marketing, communicatie en sales