Eerste lustrum MAB met mini-symposium

03 MEI 2023 09:36 | Medisch Advies Bureau MAB

Het Medisch Advies Bureau (MAB) in Amsterdam bestaat vijf jaar. Dit eerste lustrum wordt gevierd met een mini-symposium voor bestaande en potentiële nieuwe opdrachtgevers, op 16 mei in Amsterdam. MAB verzorgt in letselschadezaken het medisch adviesrapport dat noodzakelijk is voor het bepalen van de klachten en beperkingen van een letselschadeslachtoffer. 

Het bureau werd in 2018 opgezet in Amsterdam. Het richt zich louter op het uitbrengen van medische adviezen in letselschadezaken door de juiste arts of specialist. In de afgelopen jaren hebben zich steeds meer medisch adviseurs aangesloten bij MAB, waardoor het bureau nu kan putten uit bijna tachtig specialisten. Ruim 160 opdrachtgevers maken inmiddels gebruik van hun diensten.

Van huisarts tot tandarts, van traumachirurg tot internist, van orthopeed tot neuroloog: MAB heeft een groot aantal artsen en medisch specialisten onder contract die louter voor belangenbehartigers adviseren. Medisch directeur René Tan: “Wij zetten specialisten in die zelf in de praktijk werkzaam zijn, in plaats van verzekeringsartsen die alleen maar zaken van papier kennen, en haast nooit echte mensen zien. Een specialist met een eigen praktijk heeft vaak een veel beter beeld van de consequenties van letsel voor het dagelijks leven, én bezit meer kennis op zijn of haar vakgebied. Het is fijn om te zien dat dit ook goed aanslaat bij andere kantoren. Je ziet dat er behoefte aan is, we merken zelfs dat andere kantoren elkaar weer onderling naar het MAB doorverwijzen en ons aanbevelen: prima, natuurlijk!”

Mini-symposium

Om even stil te staan bij het vijfjarig bestaan en om bestaande en potentiële nieuwe opdrachtgevers te ontmoeten, houdt MAB op 16 mei een mini-symposium in Amsterdam. De focus ligt daarbij op de juridische aspecten van medische adviezen. René Tan: “Als MAB vinden we het belangrijk om onze kennis te delen met advocaten, juristen en andere geïnteresseerden. We zijn ervan overtuigd dat een goed begrip van elkaars werkveld essentieel is voor een optimale behandeling van een letselschadezaak. Een jurist en arts hebben elk hun eigen expertise, maar de cross-over van deze twee werkvelden maakt een letselschadezaak zo bijzonder en interessant. Begrip over en weer komt een zaak - en daarmee het letselschadeslachtoffer - alleen maar ten goede. Daarom zullen we regelmatig mini symposia organiseren, waarin we steeds een ander onderwerp behandelen.”

Het tweede MAB mini-symposium staat gepland op dinsdag 16 mei. De focus ligt daarbij op de juridische aspecten van medische adviezen. Traumachirurg Roeland den Boer is een van de sprekers.U vindt hier meer informatie. Deelname is kosteloos. De middag is alleen toegankelijk voor belangenbehartigers in de letselschade. Indien u aanwezig wenst te zijn, kunt u zich opgeven vóór 10 mei door te mailen naar: info@medisch-advies-bureau.nl, maar geeft u zich zo snel mogelijk op in verband met het beperkt aantal plaatsen. Het mini-symposium is op 16 mei 2023 van 16 tot 19 uur in Amsterdam, inclusief een hapje en een drankje na afloop.

Medisch directeur René Tan van MAB. Foto: MAB

 

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws