JBL&G zwaait oprichter uit

21 OKT 2024 10:50 | Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Letselschadebureau JBL&G heeft vrijdagavond afscheid genomen van zijn oprichter, mr. Yvonne Hooijenga. Zij begon het bedrijf in 2011 als tweemanszaak op zolder, en bouwde het later samen met haar dochter uit tot een van de grootste letselschadekantoren van Nederland, met vijf vestigingen en meer dan zeventig juristen en juridisch medewerkers.

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht begon in 2011 in Assen. Aanvankelijk vanuit het woonhuis van oprichter Yvonne Hooijenga, deels ingericht als kantoor. Zij had destijds tien jaar ervaring in de letselschade en zette de stap naar zelfstandigheid samen met haar dochter Steffy Roos du Maine, die later het kantoor geheel overnam. Onder haar leiding opende JBL&G het hoofdkantoor in Amsterdam en kwamen er de afgelopen jaren nog vier vestigingen bij in Groningen, Deventer, Rotterdam en Den Haag.

Als oprichter en mededirecteur van JBL&G zag Hooijenga de letselschadewereld de afgelopen veertien jaar behoorlijk veranderen. “We hebben het bureau destijds opgezet vanuit de ervaring dat er veel andere letselschadebureaus zijn die over de ruggen van slachtoffers veel geld verdienen. Dit vonden en vinden wij een verschrikkelijke manier van werken, en daarom  wilden wij het allemaal anders doen. En dat is heel goed geslaagd. Gelukkig zie je de laatste tijd steeds meer bureaus die, net als wij, zijn aangesloten bij het Keurmerk Letselschade, waardoor de meer louche bureaus hopelijk wat naar de achtergrond verdwijnen, omdat cliënten liever voor het Keurmerk kiezen. Ook in de nog vrij nieuwe Beroepsopleiding Personenschade, waarin wij met een eigen docent participeren, wordt sterk de nadruk gelegd op eerlijk en transparant werken, en op overleggen in plaats van strijden met verzekeraars.”

JBL&G en het mede door haar opgezette Medisch Advies Bureau MAB laat zij in vertrouwde handen achter: het managementteam bestaat nog steeds grotendeels uit familie en vrienden, zoals JBL&G ooit ook begonnen was. Dit jaar werken er voor het eerst zelfs drie generaties familieleden voor het kantoor. Zelf gaat zij genieten van haar deze zomer geboren kleinzoon Guus, golfen en roadtrips maken.

Algemeen directeur mr. Frederik Lieben staat al enkele jaren aan het roer, nadat de nu met pensioen gaande oprichter al eerder een stapje terug deed. Hij bouwt gestaag voort aan de missie van JBL&G om het beste, grootste en eerlijkste letselschadebureau van Nederland te worden en te blijven: “Yvonne is als oprichter van JBL&G een meer dan bijzondere speler in ons midden, en zal dat ook altijd blijven. Haar arbeidsethos heeft de basis gelegd van hoe er vandaag de dag nog steeds bij JBL&G wordt gewerkt: hard, waarbij ieder dossier serieus wordt genomen, wat vervolgens wordt afgewisseld met een flinke portie plezier maken. En dat weten de medewerkers van JBL&G maar al te goed. Er wordt door iedereen hard en serieus gewerkt maar bovenal veel gelachen. Er worden dan ook veel activiteiten georganiseerd waar iedereen graag aan meedoet.”

“Wat Yvonne typeerde was dat zij zich als directielid altijd uiterst verantwoordelijk voor het welzijn van de medewerkers heeft gevoeld, mede in het kader van baanzekerheid. Je baan is immers iets waar je een groot deel van de dag mee bezig bent en waar je je rekeningen van betaalt. Zekerheid hebben over je baan mag dan ook niet worden onderschat. Gooi daar nog een vleugje plezier overheen en je hebt het JBL&G-recept te pakken. Yvonne heeft een plek gecreëerd waar mensen zich hard maken voor het welzijn van anderen, zowel voor cliënten als voor de medewerkers onderling. En daar zullen we haar altijd dankbaar voor zijn.”

Het afscheid werd vrijdagavond in het hoofdkantoor in Amsterdam gevierd met personeel, oud-personeelsleden, vrienden, en familie.

​Moeder en dochter, Yvonne Hooijenga en Steffy Roos du Maine. Foto: Marcel Jurian de Jong

 

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws