Inspecteren riolering N225 tussen Elst en Rhenen

09 MEI 2023 17:28 | Provincie Utrecht

Op 15 mei 2023 start aannemer Van der Velden Rioleringsbeheer met het reinigen en inspecteren van de riolering langs de Rijksstraatweg/Utrechtsestraatweg (N225) tussen Elst en Rhenen, in opdracht van de provincie Utrecht.

 De werkzaamheden duren tot en met 9 juni en geven weinig hinder voor het verkeer en de omgeving.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats over een lengte van ongeveer vier kilometer, vanaf de rotonde Veenendaalsestraatweg (N416) in Elst tot iets voor de bebouwde kom van Rhenen. Van der Velden werkt op doordeweekse dagen tussen 09:00 en 15:00 uur, dus buiten de spits. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, werkt de aannemer met een rijdende afzetting. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer veilig langs het werk te leiden.

  • Al het verkeer (auto, bus, fiets) kan het werk passeren.
  • Alle aanliggende panden blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.
  • Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle doorgang.

Inspectie geeft inzicht

De werkzaamheden langs de N225 (Rijksstraatweg/Utrechtsestraatweg) maken deel uit van het jaarlijkse rioleringsonderhoud dat de provincie Utrecht uitvoert langs haar wegen. Door de inspectieputten, de kolken en de afvoerleidingen niet alleen te reinigen maar ook te inspecteren, krijgt de provincie een actueel inzicht in de technische staat van de riolering. Op basis daarvan maakt zij een onderhoudsplan voor de toekomst.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek