Wereld Aids Dag: Leven met hiv in Limburg

16 NOV 2017 09:30 | Open Universiteit

Op vrijdag 1 december 2017 vindt Wereld Aids Dag plaats. Op deze dag staat wereldwijd de strijd tegen hiv en aids centraal en wordt er opgeroepen tot meer solidariteit voor mensen die leven met hiv. Diverse Limburgse organisaties hebben de handen ineengeslagen en bieden op Wereld Aids Dag in Maastricht een afwisselend programma met als thema Leven met hiv.

Leven met hiv

Hiv is tegenwoordig in Nederland niet dodelijk meer: het is een chronische aandoening geworden. Dankzij de medicijnen kunnen mensen met hiv een normaal leven hebben en oud worden. De huidige hiv-behandeling kan ervoor zorgen dat het virus niet meer meetbaar is in het bloed en dan ook niet meer overgedragen kan worden op anderen. Veel mensen hebben echter nog oude denkbeelden over hiv en reageren zij negatief op mensen met hiv. Stigmatisering kan een enorme impact op het welbevinden van mensen met hiv hebben. 

Samenwerkende organisaties

De Hiv Vereniging regio Limburg, Buddyzorg Limburg, COC Limburg, Dienstbaar aan Kwaliteit van Samenleven, Universiteit Maastricht en de Open Universiteit hebben dit jaar de handen ineengeslagen om op Wereld Aids Dag, 1 december 2017, aandacht te vragen voor leven met hiv in Limburg. Ze hebben een afwisselend programma samengesteld dat zich afspeelt op diverse locaties in Maastricht. In de bijlage vindt u het programma. Iedereen is van harte uitgenodigd om aan dit programma deel te nemen. Als u mee wilt eten in Café Rosé, graag wel vooraf aanmelden via wereldaidsdaglimburg@gmail.com. 

In bijlage vindt u de pdf van het volledige programma. Wilt u in uw medium aandacht besteden aan leven met hiv in Limburg en in contact komen met sprekers, (ervarings)deskundigen of experts? Laat het ons weten. (Ervarings)deskundigen van de genoemde organisaties zijn graag bereid om daar een bijdrage aan te leveren. We brengen u graag met hen in contact.  Voor meer informatie neem contact op met Marga Winnubst, communicatieadviseur Open Universiteit, 045-5762999 of per mail: marga.winnubst@ou.nl of met de Hiv-vereniging, 020-6892577 of per mail servicepunt@hivvereniging.nl.

Meer binnen de rubriek Mentale gezondheid