Printen voor bedrijven: hoe kies je de juiste voor op kantoor?

23 AUG 2024 12:19 | Traffic Family

Ondanks de opkomst van de digitalisering en duurzaamheid, wordt er nog veel geprint door bedrijven. Een goede printer is daarom essentieel voor het bedrijf. Maar een goede printer is voor elk bedrijf anders. Elk bedrijf kan weer andere eisen hebben voor hun printer. Moet de printer bijvoorbeeld ook dubbelzijdig kunnen printen? En vanaf welke apparaten moeten de werknemers kunnen printen? Dit heeft allemaal invloed op het soort printer dat je nodig hebt voor op kantoor. Maar hoe weet je welke printer de juiste is voor op kantoor? Met de volgende tips kies jij de juiste printer voor bij jou op kantoor.

Soort printer

Als je op zoek bent naar de juiste printer voor op kantoor, is het belangrijk te weten welke soort printer jouw voorkeur heeft. Een inkjet printer is een printer die gebruikmaakt van inkt cartridges. Dit bevat vloeibare inkt dat op het papier wordt gespoten. Deze printer is ideaal voor het scherp afdrukken van afbeeldingen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een laserprinter, die inkt in poedervorm gebruikt. Bij een laserprinter wordt tekst geprojecteerd op een elektrisch geladen rol. De verlichte tekst wordt vervolgens met toner bespoten, waarna de rol over het papier heen gaat en inkt achterlaat. Een laserprinter is een goede optie als je veel documenten moet printen. Bovendien kun je ook kiezen voor een all-in-one printer waarmee je kan printen, scannen en kopiëren.

Hoeveel print je en vanaf welke apparaten?

Naast het soort printer, moet je ook nadenken over hoeveel je gaat printen en vanaf welke apparaten je wilt kunnen printen. Elke printer heeft een gemiddelde capaciteit aan afdrukken die de printer kan maken per maand. Door je te houden aan het aantal afdrukken per maand, zal je printer lang meegaan. Bedenk dus hoeveel printjes jij wilt kunnen maken per maand en zoek een printer die daar aan voldoet. Daarnaast zijn er verschillende manieren om je gewenste apparaten te verbinden met de printer. Een bekende manier is door gebruik te maken van een netwerkaansluiting, maar tegenwoordig kunnen de meeste printers ook draadloos verbinden via wifi, wifi-direct en bluetooth. Dit kan handig zijn als je via verschillende apparaten wilt kunnen printen. Gebruik de keuzehulp op PrintAbout en kies de juiste printer die past bij jouw behoefte.

Extra functies

Ook kan de printer extra functies hebben, waardoor je nog meer kan met je printer. De printer kan bijvoorbeeld een extra papierladen hebben. Het hebben van een extra papierladen is handig als je vaak gaat printen en niet iedere keer de lade wilt vullen met papier. Daarnaast kun je ook kiezen voor een printer die ook dubbelzijdig kan printen. Een printer die automatisch dubbelzijdig print is duurzamer dan een printer die niet dubbelzijdig print. Door dubbelzijdig te printen, bespaar je namelijk papier. Bovendien zijn er ook printers waarmee je ook op andere papierformaten kan printen. Met deze printers kun je bijvoorbeeld ook in A3-formaat printen. Dit is handig als je grote posters of afbeeldingen wilt printen.

 

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media