Van lezingen tot bloemschikken: KoepelKathedraal Haarlem duikt in thema geluk

30 AUG 2022 15:50 | KoepelKathedraal Haarlem

In de Haarlemse KoepelKathedraal kun je de thematentoonstelling Geloof in Geluk bezoeken. Hierin beantwoorden twintig deelnemers de vraag ‘Wat is geluk?’ op hun eigen manier: door middel van beeldende kunst, podcasts, muziek of inspiratieteksten… Aangezien iedereen deze vraag op een andere wijze benadert, kun je aankomende tijd terecht voor een divers programma die hierop ingaat. Geniet van de prachtige ambiance van de kathedraal bij een van de volgende activiteiten. 

Actieve lezing en tekendemonstratie van illustrator Willeke Brouwer

8 september (20.00 – 22.00 uur) - €19,50 

Illustrator Willeke Brouwer vertelt tijdens de actieve lezing over het proces van illustreren en haar eigen illustratiewerk. Zij illustreerde afgelopen jaren meer dan honderd boeken, waaronder haar populaire graphic novel/kinderbijbel ‘Ongelooflijke bijbelverhalen’ (2022). Ook is zij bekend van haar dagelijkse cartoon in het Nederland Dagblad. Onderdeel van deze lezing is een tekendemonstratie met opdracht voor de deelnemers.

Lezing ‘Wat maakt je gelukkig?’ van Niko Schonebaum

13 oktober (20.00 – 22.00 uur) - €7,50

In dit stilteconcert gaan we op zoek naar het geluk in de stilte, even weg van alle rumoer. Dompel je onder in de stilte-muziek van componist Kees Wisse. Betekent dat ook alleen maar stilzitten? Mag, maar hoeft niet. Luister terwijl je loopt onder de sterrenhemel van Simone de Groot, terwijl je tegen een pilaar leunt of als je je terugtrekt bij het Laatste Avondmaal van Martijn Duifhuizen. Drie trompetten, het orgel en nieuw geschreven stilte-muziek voor 'Geloof in Geluk' voor een avond vol geluk.

Workshop liturgisch bloemschikken ‘Geluk in symboliek’ door bloemsierkunstenaar Peter van Asselt

29 oktober (13.00 – 16.30 uur) – €47,50

In de workshop Geluk in symboliek ga je aan de slag met onze eigen creativiteit en het thema geluk. Wat is geluk voor jou? Hoe geef ik geluk vorm? Met behulp van natuurlijke materialen ga je aan de slag met een liturgische schikking. Je gaat naar huis met een persoonlijk arrangement én een beetje meer geluk.

Enthousiast geworden? Koop je tickets en kijk voor meer informatie op www.koepelkathedraal.nl/geloof-in-geluk/.

 

Voor aanvullende informatie kan contact worden opgenomen met info@koepelkathedraal.nl of Iris Kodde (06-42 66 52 23 of iris@doss.nl). De meegezonden foto is vrij van rechten. Indien gewenst is via www.koepelkathedraal.nl/persmap meer rechtenvrij beeldmateriaal beschikbaar.

Meer binnen de rubriek Religie en theologie