Schadeclaim na vuurwerk in oog bij concert Ziggo Dome

20 DEC 2017 10:14 | Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Als echte liefhebber stond ze natuurlijk lekker vooraan, bij een van de vijf concerten die Kensington vorige maand gaf in de Ziggo Dome in Amsterdam. De 23-jarige fan uit Leusden haalde het eind van de show niet: ze kreeg vuurwerk in haar oog uit een van de kanonnen die de groep op het toneel gebruikt. Organisatiebureau Friendly Fire buigt zich nu over de toedracht, nadat het slachtoffer een claim indiende wegens letsel aan haar oog.

Het eerste wat het management van Kensington deed, toen het hoorde van het ongeluk, was de onfortuinlijke bezoekster twee kaartjes aanbieden voor de nieuwe show van de groep in de ArenA, 14 juli volgend jaar. Maar als rechtgeaarde superfan van de Nederlandse band had ze die natuurlijk zelf allang in huis. Minder voortvarend is Friendly Fire met de behandeling van de schadeclaim, want het bedrijf heeft besloten eerst zelf een onderzoek te laten doen naar het incident met het vuurwerkkanon, voordat het de aansprakelijkheid wil erkennen.

Het slachtoffer heeft Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht https://www.juridischbureauletselschade.nl/ in Amsterdam in de arm genomen omdat ze, los van het deels gemiste concert, ook graag al haar andere schade vergoed wil zien. Ze kampt sinds het ongeluk met extreme hoofdpijn, het hoornvlies van haar beschadigde oog is na weken nog steeds niet genezen, en ze loopt achterstanden op met haar werk en studie.

Of er tijdens de vijf uitverkochte concerten die Kensington gaf in de Ziggo Dome nog meer van de in totaal 85.000 bezoekers gewond zijn geraakt door rondvliegend vuurwerk, is nog niet bekend.  De show behelsde behalve de vuurwerkkanonnen ook nog vlammenwerpers en een grote vliegende lichtconstructie. JBL&G roept eventuele andere slachtoffers op zich bij het bureau in Amsterdam te melden.

Samen met de Ziggo Dome kwam het letselschadekantoor al eerder in het nieuws: in 2015 moest de concerthal een cliënt van het bureau 16.000 euro schadevergoeding en smartengeld betalen nadat zij was gevallen op de door gemorst bier spekgladde vloer van de foyer, bij een concert van Holland Zingt Hazes. Hierna meldden zich nog meerdere mensen die daar ook waren gevallen en gewond waren geraakt. Sindsdien staat er bij concerten een lichtbord: ‘Floors can be slippery when wet’.

FOTO: Na diverse valpartijen op de door gemorst bier vaak spekgladde vloer, heeft de Ziggo Dome een bord geplaatst om nieuwe letselschadeclaims te voorkomen. Voor rondvliegend vuurwerk wordt nog niet gewaarschuwd ... Foto: JBL&G

Over JBL&G:  Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht is een letselschadekantoor dat zich onderscheidt door zijn jarenlange ervaring in het succesvol claimen van letselschades en de persoonlijke behandeling van zijn cliënten. JBL&G werkt uitsluitend voor slachtoffers. 

Meer binnen deze rubriek