Webinar Stan&Wende met klimaatgeneraal Tom Middendorp op 6 december

28 NOV 2023 10:45 | Stan&Wende

Woensdag 6 december houdt Stan&Wende een gratis klimaatwebinar met Tom Middendorp, oud-Commandant der Strijdkrachten. Dit webinar biedt de kans om in gesprek te gaan met de auteur van het prikkelende boek Klimaatgeneraal. Hierin belicht Middendorp op basis van een optimistische en uitdagende toekomstvisie de cruciale verbinding tussen klimaatverandering en wereldwijde veiligheid.

Veiligheid in gevaar

Middendorp ziet klimaatverandering als de grootste uitdaging van onze tijd. Zo zijn  droogte en het toenemende tekort aan water nu al een belangrijke bron van spanningen. Niet alleen in Afrika en het Midden-Oosten, maar ook in Europa. Mensen gaan op de vlucht omdat in hun eigen omgeving overleven niet meer mogelijk is en zoeken daarom elders perspectief en veiligheid.

Duurzaam beleggen effectief wapen

Over de in zijn boek aangereikte oplossingen zegt Middendorp: ‘Klimaatverandering is een groot en ingewikkeld probleem. Maar iedereen kan iets doen. Ook iets kleins in je eigen omgeving helpt. Als iedereen meedoet, kunnen we echt verschil maken. In deze strijd moeten en kúnnen we allemaal helden zijn.’

Zo blijkt bijvoorbeeld dat serieus duurzaam beleggen aanzienlijk bijdraagt aan het verminderen van broeikasgassen. Onderzoek van de Deense fondsbeheerder Nordea toont aan dat duurzaam beleggen tot 27 keer meer CO2-besparing oplevert dan andere methoden. Het is zelfs een van de meest effectieve manieren om de klimaatverandering te bestrijden. Het is mede om deze reden dat Stan&Wende zich volledig focust op duurzaam beleggen.

Aanmelden en zelf iets doen

Het klimaatwebinar op 6 december wordt van 12.15 tot 13.15 uur gehouden. Deelnemers kunnen live vragen stellen aan Tom Middendorp. Tijdens de inspirerende en informatieve sessie gaat hij uitgebreid in op vragen van het publiek. Aanmelden kan op www.stanwende.nl/webinar

 

Meer binnen de rubriek Economie en geld