Algarve in Portugal blijkt goedkoopste Europese reisbestemming

29 MEI 2024 07:30 | Albufeira.nl

Uit nieuw onderzoek blijkt dat Algarve in Portugal de goedkoopste Europese bestemming is voor een vakantie. De regio van de populaire badplaats Albufeira is volgens onderzoek zelfs de vijfde goedkoopste reisbestemming wereldwijd.

Albufeira.nl kondigt met trots aan dat de regio Algarve is erkend als één van de meest betaalbare bestemmingen ter wereld. Volgens het objectieve Holiday Money Report staat Algarve op de vijfde plaats van de goedkoopste reisbestemmingen wereldwijd en biedt het aanzienlijke waarde voor reizigers.

Onderzoek Holiday Money Report

Het uitgebreide onderzoek van Holiday Money Report beoordeelt de gemiddelde gecombineerde kosten van essentiële reisitems zoals koffie, bier, cola, een glas wijn, een fles water, zonnebrandcrème, insectenwerend middel en een driegangenmaaltijd. De lijst van de top vijf goedkoopste bestemmingen is als volgt:

  1. Hoi An, Vietnam: €60,22
  2. Kaapstad, Zuid-Afrika: €63,95
  3. Mombasa, Kenia: €64,64
  4. Tokio, Japan: €69,48
  5. Algarve, Portugal: €70,24


Tom Giesbergen, eigenaar van Albufeira.nl, over het onderzoek: "We zijn verheugd dat Algarve, en specifiek Albufeira, is erkend voor zijn betaalbaarheid. We helpen op onze website vooral de jonge Nederlandse reizigers en studenten die vaak voor Albufeira kiezen voor hun vakanties en examenreizen. Een goede prijs is voor deze doelgroep heel belangrijk."

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme